Site icon NewsIT

Στέφανος Κασσελάκης: «Με άδεια για βόθρο η πισίνα του σπιτιού στις Σπέτσες» σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού

20.08.2024 | 11:29
Στέφανος Κασσελάκης: «Με άδεια για βόθρο  η πισίνα του σπιτιού στις Σπέτσες» σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού

Τρίτη ημέρα εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις Σπέτσες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται το σπίτι του, στις Σπέτσες, με κάθε ευκαιρία. Στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται η πισίνα που υπάρχει.

Έλεγχο στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη διενήργησε χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου του 2024, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως διευκρινίζεται: «ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή.

Σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει για την πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες ότι «καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού».

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως «για την “πισίνα” (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».

Το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες είναι πέτρινο με μπλε ξύλινα παράθυρα. Το τεράστιο τζάκι, η εσωτερική ξύλινη σκάλα και το άνετο σαλόνι δεσπόζουν στον χώρο.

Ο Στέφανος Κασσλάκης έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του, πως έχει πολλές μνήμες ως παιδί στο συγκεκριμένο σπίτι, αφού οι γονείς του το αγόρασαν όταν εκείνος ήταν 7 μηνών. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version