Σάββατο, 31 Αυγ.
25oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Να τοποθετηθεί καθαρά και ανοιχτά ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς «κύκλους» και «διαρροές»

Στέφανος Κασσελάκης: Να τοποθετηθεί καθαρά και ανοιχτά ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς «κύκλους» και «διαρροές»
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα πετάει ο Στέφανος Κασσελάκης καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να το τοποθετηθεί άμεσα «καθαρά και ανοιχτά», όπως έκανε στο προηγούμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μέσω «κύκλων», διαρροών και «αυτόκλητων ερμηνευτών του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει πως «θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν υπονοώντας ότι τον εκφράζουν. Όλοι αυτοί συρρικώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας».

«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα», υπογραμμίζει.

Ο κ. Κασσελάκης βάζει επίσης στο στόχαστρο σενάρια περί του ενδεχομένου δημιουργίας νέου κεντροαριστερού κόμματος, κι εξαπολύει τα βέλη του στην ομάδα των “87”, λέγοντας: «Αυτό που διαφαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα νεφελώδες κεντροαριστερό σχήμα-“κουρελού”, που φιλοδοξεί να συστεγάσει ηττημένα πολιτικά σχέδια, είτε μιλάμε για το όλον ή για ένα τμήμα του ακόμα και σήμερα σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Πρόθυμοι φαίνεται ότι υπάρχουν από όλες τις πλευρές, όπως και πρόθυμοι επιχειρηματικοί κύκλοι».

Για το ενδεχόμενο ο Παύλος Πολάκης να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως «στην πολιτική δεν κρίνονται φιλίες, αλλά πολιτικά σχέδια. Το κόμμα μας έχει κανόνες και θεσμικές διαδικασίες. Σε αυτές μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταθέσει τις προτάσεις του και να κριθούν από τα συλλογικά όργανα».

Τέλος, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία κίνηση στρατηγικής πίσω από τη διαγραφή της κ. Λινού», επισημαίνοντας ότι «ο Παύλος Πολάκης είναι ένα άλλο, ξεχωριστό θέμα. Δεν διεγράφη γιατί κατήγγειλε την κ. Λινού».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις