Κυριακή, 15 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Νέο μπλόκο στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ – Αφαιρεί από Μαυροκεφαλίδη τη διαχείρισή τους

Στέφανος Κασσελάκης: Νέο μπλόκο στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ – Αφαιρεί από Μαυροκεφαλίδη τη διαχείρισή τους

Σε αχαρτογράφητα νερά φαίνεται να πλέει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα οι προβολείς είναι στραμμένοι στις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά την «έκπτωσή» του από την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης την περασμένη Παρασκευή (13.09.24), μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έδωσε εντολή άρσης του πληρεξουσίου με το οποίο ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι το πληρεξούσιο είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Στην πράξη ανάκλησης του πληρεξουσίου ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Πολιτική Γραμματεία επιβεβαίωσε και με τη «βούλα» την «έκπτωσή» του από το κόμμα την περασμένη Πέμπτη (12.09.24). 

Στην ανάκληση του πληρεξουσίου ο Στέφανος Κασσελάκης αίρει όλες τις γενικές και ειδικές εντολές του Χρήστου Μαυροκεφαλίδη.

 

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά, ο Στέφανος Κασσελάκης «μπλοκάρει» τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης δεν θα μπορεί να υπογραφεί για καμία οικονομική συναλλαγή, ούτε καν για τους μισθούς των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπήρξαν πληροφορίες για έναν διάλογο μεταξύ του οικονομικού υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαυροκεφαλίδη και του Μανώλη Καπνισάκη αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα.

Σε αυτή τη συζήτηση, ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε ότι υπεύθυνος για το νομικό κομμάτι ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αργότερα, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης της έθεσε θέμα τόσο για το ποιος είναι υπεύθυνος φορολογικά και νομικά για το κόμμα, όσο και για το αν είναι Πρόεδρος.

Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης στη συνέχεια «άδειασε» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Είπε πως στη σχετική ερώτηση που του έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για το ποιος είναι διοικητικά και φορολογικά υπεύθυνος, ο κ. Μαυροκεφαλίδης του απάντησε ότι «εγώ ο Μαυροκεφαλίδης είμαι υπεύθυνος».

Και ο Στέφανος Κασσελάκης του είπε «άνοιξέ μου το γραφείο μου».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις