Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Οι εργαζόμενοι της Αυγής φώναζαν συνθήματα έξω από τη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Στέφανος Κασσελάκης: Οι εργαζόμενοι της Αυγής φώναζαν συνθήματα έξω από τη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Με συνθήματα «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι της Αυγής τον Στέφανο Κασσελάκη, έξω από το ξενοδοχείο που διεξάγεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι της Αυγής από νωρίς είχαν στηθεί έξω από το ξενοδοχείο και περίμεναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. 

«Πάρτε πίσω το λουκέτο» και «η εφημερίδα έχει ιστορία, οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία» είναι τα δυο κύρια συνθήματα που φώναζαν τη στιγμή που στο κτίριο έμπαινε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Η συνεδρίαση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 10.00, αλλά ξεκίνησε μίαμιση ώρα αργότερα.

Μια ημέρα μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή (5.7.2024) στα γραφεία της εφημερίδας με τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι επιμένουν να μην υποχωρούν από τα αιτήματά τους, που είναι η ανάκληση της διακοπής έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής», η καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στους εργαζόμενους τρία σενάρια. Το πρώτο είναι αυτό της «εξυγίανσης», το δεύτερο ένα μοντέλο συνδιαχείρισης της «Αυγής» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εργαζόμενους και το τρίτο η αυτοδιαχείριση, δηλαδή οι εργαζόμενοι να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη της εφημερίδας. Στα δυο τελευταία σενάρια, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, τη διευθέτηση των οφειλών που υπάρχουν, δίχως όμως να γίνει συγκεκριμένη αναφορά για τον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων.

 

Μεταξύ άλλων, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους εργαζόμενους ότι για να προχωρήσουν σε εξεύρεση λύσης θα πρέπει να παραιτηθούν από το αίτημά τους για επαναλειτουργία του ημερήσιου φύλλου και να δεχθούν μέτρα όπως η απορρόφησή τους σε άλλα μέσα (avgi.gr ή τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο») ή και τη μείωση απολαβών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις