Τρίτη, 15 Οκτ.
22oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Θα είμαι εδώ μέχρι τέλους – Μόνο το συνέδριο εγκρίνει υποψηφιότητες και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται

Στέφανος Κασσελάκης: Θα είμαι εδώ μέχρι τέλους – Μόνο το συνέδριο εγκρίνει υποψηφιότητες και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το απόγευμα της Τρίτης (15/10/24) την πρώτη του συνέντευξη, μετά τα δραματικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου και τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κατά την οποία αποκλείστηκε από τις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η ΚΕ δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα. Το τακτικό συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι ανακοινώσεις που έχουν βγει μετά την απομάκρυνσή μου είναι σοκαριστικές. “Το θέμα είναι λήξαν”… διερωτώμαι ποιος τις γράφει, ποιος διοικεί το κόμμα αυτή τη στιγμή. Η ανακοίνωση είναι ψευδής και αντίθετη με το καταστατικό του κόμματος. Ποιος είναι πρόεδρος του κόμματος;» αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αποδέχομαι την ψηφοφορία για τη μομφή που μου έγινε αλλά έπρεπε με εμένα πρόεδρο να οδηγηθούμε σε έκτακτο συνέδριο. Το λέει το καταστατικό. Είναι θέμα ανάγνωσης. Είναι παραπλανητικό αυτό που λέγεται από στελέχη της ΚΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι το έκτακτο συνέδριο θα αποφασίσει και τώρα γίνεται προσπάθεια να απογοητευτεί ο κόσμος. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους!

 

Το συνέδριο, όπως λέει το καταστατικό είναι το μόνο που εγκρίνει υποψηφιότητες. Όποιος λέει το αντίθετο, ψεύδεται και καταπατά το καταστατικό. Γνωρίζουν ότι εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δε θα χάσω… Φοβούνται την οργή του κόσμου».

Μιλώντας για τις καταστατικές αλλαγές που θέλει να φέρει στο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είπε: «Μία αυτονόητη αλλαγή είναι μέλη της περιβόητης ΚΕ να μην αμείβονται από το κόμμα. Υπήρχαν μέλη της ΚΕ που σχημάτισαν απαρτία αν και διαφωνούν, γιατί πληρώνονται από το κόμμα».

«Να βρουν εργασία με την αξία τους» τόνισε για τα 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Για τη δημιουργία δικού του κόμματος

«Έχουμε το δικό μας κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο. Το κόμμα είναι η βάση του. Και το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του. Η πρόβλεψή μου δυστυχώς είναι ότι θα αναβληθεί γιατί γνωρίζουν ότι η βάση αυτή τη στιγμή βράζει».

«Το κόμμα πρέπει να δείξει ότι παραμένει δημοκρατικό. Αν υπάρχει αναβολή θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες…

Δεν τα παρατάω γιατί έχω δεσμευτεί στον κόσμο ότι δε θα τους προδώσω ποτέ. Θα είμαι εδώ μέχρι τέλους» επανέλαβε.

«Δε μπορεί να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να αμαυρώσει την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε συνέδριο, να μην υπάρχουν τεχνητά κολλήματα και θα είμαστε από πάνω μέχρι την εκλογή προέδρου».

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές επιθέσεις που δέχεται, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε:

«Τους προκαλώ να μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε αν η βάση επιβραβεύσει τη συμπεριφορά τους. Να πω στον κόσμο, να μην απογοητεύεται. Να επενδύσει στη δημοκρατία μας. Ας γίνει ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτά που βλέπει μπροστά στα μάτια του» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις