Δευτέρα, 9 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Τι λέει το στενό του περιβάλλον για τις επόμενες κινήσεις του μετά την «έκπτωσή» του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Τι λέει το στενό του περιβάλλον για τις επόμενες κινήσεις του μετά την «έκπτωσή» του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την επομένη της αποκαθήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι προβολείς είναι στραμμένοι στις κινήσεις του «έκπτωτου» προέδρου από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Το στενό περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη μιλώντας στο Live News αποκάλυψε τις προθέσεις του μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγείται σε νέο γύρο εκλογών μέσα σε μόλις 11 μήνες. 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πιο έτοιμος από ποτέ να δώσει σκληρή μάχη είτε για ”κατέβει” και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε για να κάνει νέο κόμμα», τονίζει το περιβάλλον του.

«Σενάρια αποστρατείας διαψεύδονται κατηγορηματικά», επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες.

Εάν αποφασίσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να δώσει έναν σκληρό αγώνα για να αποκτήσει συμμάχους και ερείσματα, τη στιγμή που η στάση του στην τελευταία ΚΕ απογοήτευση ακόμα και αυτούς που βρίσκονταν στην ουδέτερη ζώνη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετρήσει ακόμα αν και πόσες δυνάμεις έχει μέσα στο κόμμα και στην κοινωνία. Και αυτό γιατί μία δεύτερη ήττα, προφανώς θα κάνει το πρόβλημα του ακόμα μεγαλύτερο.

Το ενδεχόμενο να κάνει δικό του κόμμα, προφανώς και θα έδινε λύση στα προβλήματά του, ωστόσο θα ήταν και κοστοβόρο ακόμα και γι’αυτούς που έχουν πολλά χρήματα.

Άρα το ερώτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι αν θα θελήσει να μπει στην εκλογική διαδικασία παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο ή εάν θα θελήσει να κάνει το δικό του κόμμα, με τους δικούς του ανθρώπους και τη δική του λογική.

Προς το παρόν, ο «έκπτωτος» πρόεδρος έχει επιλέξει την… απομόνωση, καθώς δεν σηκώνει τηλέφωνα. Η σημερινή Δευτέρα τον βρίσκει βαθιά πληγωμένο από την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εις βάρος του, δίχως προεδρικό γραφείο, οδηγό και φρουρά. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις