Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: «Τραγέλαφος» το δηκτικό σχόλιο για τις συμπράξεις στην Κεντροαριστερά

Στέφανος Κασσελάκης: «Τραγέλαφος» το δηκτικό σχόλιο για τις συμπράξεις στην Κεντροαριστερά

«Ναι» σε συγκλίσεις με διαφάνεια, «όχι» σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή κι αναφερόμενος στα σενάρια συμπράξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Τραγέλαφος» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη για τις «ζυμώσεις» περί ανασύστασης του χώρου της Κεντροαριστεράς, αποσπώντας ένα χλιαρό χειροκρότημα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν αρνείται ότι χρειάζονται συγκλίσεις. Αυτές όμως θα γίνουν συντεταγμένα, με διαφάνεια μπροστά στα μάτια όλου του προοδευτικού κόσμου και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Το να κλείσουμε οποιαδήποτε συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες με άλλα κόμματα, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα μεγαλύτερο άθροισμα ποσοστών, για μένα θα ήταν ανήθικο, καθώς θα αθετούσα την υπόσχεσή μου ότι «δεν θα σας προδώσω ποτέ».

 

«Πέρα όμως από ανήθικη, θα ήταν κι ατελέσφορη μια τέτοια συμφωνία. Γιατί το να ζευγαρώσεις αυθαιρέτως τον τράγο με την έλαφο, το μόνο που θα καταφέρεις θα ήταν ο «τραγέλαφος», αυτό δηλαδή που στην γλώσσα μας είναι συνώνυμο του γελοίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είδατε πόσο έχουν βελτιωθεί τα ελληνικά μου;», είπε.

«Αυτό δηλαδή που στην ελληνική γλώσσα είναι το συνώνυμο του “γελοίου”, ο “τραγέλαφος”», πρόσθεσε. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις