Site icon NewsIT

Στέφανος Κασσελάκης: Τζίφος η «αποκάλυψη» για την πισίνα, δε σας φοβάμαι

03.08.2024 | 19:13
Στέφανος Κασσελάκης: Τζίφος η «αποκάλυψη» για την πισίνα, δε σας φοβάμαι

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί «παράνομης και αυθαίρετης πισίνας που έφτιαξε πριν μερικούς μήνες στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες», επιχειρεί να δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου».

«Όταν τα βάζεις με το Πρώτο Θέμα, το «πληρωμένο πιστόλι» του κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου, είναι λογικό να εισπράττεις το τίμημα», γράφει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για το θέμα της πισίνας του στις Σπέτσες, συμπληρώνοντας:

Ιδίως όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και της κατάλυσης του κράτους δικαίου».

Και ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει:

«Πρώτα ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, ο κ. Καραμήτσος, αποκρύπτει ότι ήταν στόχος του Predator.

Ύστερα δεν απαντά γιατί πληρώθηκε (τουλάχιστον) δύο τιμολόγια από τους διαχειριστές του Predator στην Ελλάδα!

Και, βέβαια, είναι το site και το έντυπο που «θάβει», ακόμη και τώρα, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης…

Πάμε λοιπόν να ρίξουμε λίγο φως στο πηχτό σκοτάδι της Διαπλοκής:

1. Στις 10 Απριλίου 2020 η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ πώλησε (μεμονωμένα) τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ύψους 29 εκατ. € στο fund Blantyre Capital αντί 10εκ.€ (ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το fund;)

2. Στις 2 Ιουνίου 2020 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ μεταβιβάζονται από το Blantyre στο fund Meru Sarl του Λουξεμβούργου (έναντι ποιου τιμήματος;).

3. Στις 19 Ιουλίου 2021 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ πωλούνται από το fund Meru στην εταιρεία Masiero Consultants Ltd, η οποία είχε κεφάλαιο μόλις 3.000€.

Οι πωλήσεις από fund σε fund είναι καταφανώς ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ για να εξαφανιστούν τα ίχνη της άφεσης χρέους για τα συγκεκριμένα δάνεια.

Κύριε Καραμήτσο:

Εγώ δεν κρύβομαι.
Πολεμήστε με όσο θέλετε και εσείς και ο εντολέας σας που κινεί τα νήματα. Δείχνετε πόσο με φοβάται το σύστημα (και καλά κάνει). Τώρα που θα είστε αμφότεροι διακοπές στην Τήνο, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε και τα επόμενα σχέδιά σας εναντίον μου.

Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ.
Άρα, τζίφος η «αποκάλυψη».

Κύριε Καραμήτσο, δε σας φοβάμαι.
Θα σας αποκαλύπτω όσο έχω δυνάμεις. Όχι ως πρόσωπο -δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σας- αλλά ως υπόδειγμα διαπλοκής σε μία χώρα, η οποία απλώς δεν αντέχει άλλο σκοτάδι. Είμαι μάλιστα περήφανος που είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει την τόλμη να τα βάζει μαζί σας χωρίς να φοβάται το τίμημα.

Άλλωστε, τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;», καταλήγει στο μήνυμά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Καυστικό ήταν το σχόλιο που έκανε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατασκεύασε αυθαίρετη και παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες.

«Είναι ο πολιτικός αρχηγός που βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει», επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο σχόλιό του ο Παύλος Μαρινάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version