Παρασκευή, 11 Οκτ.
24oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Θα είμαι υποψήφιος και θα πάμε σε εκλογές ό,τι και αν γίνει

Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Θα είμαι υποψήφιος και θα πάμε σε εκλογές ό,τι και αν γίνει
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Πέμπτης (10/10/24) έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, μετά την άρση εμπιστοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι καρέκλα, οι τίτλοι, δεν ήταν τα κίνητρά μου για να πολιτευτώ. Δεν ήταν ο σκοπός μου να κατέβω στην πολιτική για να γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προέκυψε από την οδυνηρή ήττα του κόμματος το 2023 και ο μόνος που ανέλαβε την ευθύνη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας τη συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω».

«Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε για να τα αλλάξουμε όλα και ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε ουδέτερη στάση. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα. Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση εμπιστοσύνης, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένω πρόεδρος διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία» τόνισε.

«Αν είμαι πρώην πρόεδρος, ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα;» αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ερώτηση γιατί μάζεψε τα πράγματά του την επόμενη μέρα μετά την πρόταση μομφής στο πρόσωπό του, απάντησε:

«Όταν ξύπνησα την επομένη της συνεδρίασης έμαθα ότι είχαν κλειδώσει το γραφείο μου. Και επειδή με κατηγορούσαν ως Τραμπικό, θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω τα πάντα για να πέσουν οι τόνοι. Διακριτικά αφαίρεσα, ανακάλεσα το πληρεξούσιο που είχε ο οικονομικός διευθυντής από μένα. Γιατί πλέον τις αποφάσεις δεν τις λάμβανα εγώ» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα είμαι υποψήφιος και θα γίνουν εκλογές ό,τι και να γίνει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ακόμα και αν στο συνέδριο ακυρώσουν την άρση εμπιστοσύνης, θα προχωρήσουμε κανονικά στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Έπρεπε να είχε γίνει εκλογή Κεντρικής Επιτροπής» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι έκανε τακτικό λάθος που δεν πήγε σε εκλογές τον Φεβρουάριο του 2024.

Για τα εσωκομματικά «πυρά» εναντίον του

«Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Ποτέ δεν έχω προκαλέσει κανέναν. Δεν προκάλεσα εγώ αυτές τις καταστάσεις. Από τις πρώτες εβδομάδες με κατηγορούσαν για ολιγαρχία, με έχουν πει Πέπε Γκρίλο. Όλο αυτό γίνεται γιατί οι τομές που πρέπει να έρθουν στο κόμμα, προκαλούν αλλαγές σε ανθρώπους που έχουν μάθει να πολιτεύονται με έναν τρόπο μέσα στο κόμμα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Αν επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή το πιο έντιμο πράγμα θα ήταν να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

Μετά την αμφισβήτηση στο συνέδριο, έκανα τα πάντα για να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση. Μου είχε πει μάλιστα τότε ότι ήταν υπερήφανος για το κόμμα. Μετά προσπάθησα να συνεργαστούμε και δεν υπήρχε ανταπόκριση».

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραμείνει ενεργός» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για την παραίτηση Ηλιόπουλου και την έδρα στη Βουλή

«Ουδέποτε ζήτησα από οποιονδήποτε να παραιτηθεί για να μπω στη Βουλή. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι κομματικό. Ουδέποτε πίεσα κανέναν προς αποχώρηση. Σεβάστηκα την επιλογή της επιλαχούσας.

Για την εσωκομματική αντιπολίτευση

«Όσο ήμουν το καλοκαίρι στις φωτιές, μερικοί σύντροφοι συνεδρίαζαν μέσω ζουμ για το πώς θα μπλοκάρουν την πορεία προς το συνέδριο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όνομα και πράγμα συντροφικότητα» συμπλήρωσε, σχολιάζοντας σκληρές δηλώσεις που έχουν κάνει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για εκείνον.

«Είμαι πολύ αριστερός και είμαι περήφανος για αυτό. Αριστερός είναι αυτός που τσαντίζεται με την αδικία» είπε.

«Δεν είπα για κουκουλοφόρους, είπα ότι σε μέλη της ΚΕ, μερικοί τους φόρεσαν κουκούλα δηλαδή έκρυψαν την ψήφο τους. Υπήρχε μια ψηφοφορία που ενώ αποφασίστηκε να είναι μυστική, τελικά υπήρχαν και τηλέφωνα. Μέλος της Νέας Αριστεράς, ψήφισε από το τηλέφωνο γιατί δεν είχε παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή».

«Θα πάμε σε συνέδριο και θα κάνουμε και εκλογή προέδρου» τόνισε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Είναι ανήθικο να εμποδιστούν σύνεδροι να μπουν στην αίθουσα. Πάμε σε συνέδριο και εκλογή προέδρου γιατί η βάση θα μιλήσει. Θέλουν κάποιοι να με αποκλείσουν από υποψήφιο και να αναβάλουν το συνέδριο. Όντως υπάρχει αυτό το σενάριο αλλά δε θα το επιτρέψω. Δε θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής συνεδρίου ή εκλογής προέδρου. Και να κάνουν εκλογή Κ.Ε. την ίδια μέρα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η Επιτροπή μπορεί να αποκλείσει την υποψηφιότητά μου αλλά μπορεί να ακυρωθεί αυτό. Στελέχη που με έχουν πει Μουσολίνι και Γκέμπελς και ότι δε θα έχω δεύτερη ευκαιρία στη χώρα (Γεροβασίλη), αυτοί ουδέποτε έχουν πάει στην επιτροπή δεοντολογίας.

Αυτό αποδεικνύει ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά. Τη λύση θα τη δώσει η βάση με νέο καταστατικό».

«Έχω μιλήσει για πάρα πολλά ζητήματα, για την ακρίβεια, για πάρα πολλά ζητήματα. Και αυτά έφεραν τη ΝΔ από το 41% στο 28%. Μετά την παραίτηση Τσίπρα το κόμμα κατέρρευσε, φτάσαμε στο 15% και διατηρήσαμε τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτή η πορεία θα ολοκληρωθεί και όσοι θεώρησαν ότι θα αποχωρούσα, όποιος το πιστεύει ακόμη αυτό, πλανάται πλάνη οικτρά.

Για τη συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη στην Κουμουνδούρου την Πέμπτη (10/10/24)

Ξεχνάει (ο Π. Πολάκης) ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων αύριο μπορεί να συμβεί σε εκείνον. Το κόμμα είπε ότι ο φάκελλος ήταν κλειστός, μετά ήταν ανοιχτός…

Ένα εξώδικό είναι έξω από τη δίκη. Όλοι μας είμαστε ισότιμο και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται από ένα κόμμα των δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμε την κυρία Ασημακοπούλου στη ΝΔ και να κάνουν το ίδιο σε μένα. Δε θα σύρω το κόμμα νομικά. Να ερευνηθεί ότι το κόμμα αλλά το φυσικό πρόσωπο που τα διέρρευσε.

Την νομική οδό την αποκλείω. Η διαμαρτυρία μου έχει κατατεθεί, δεν είναι μήνυση» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

(Στη συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη) «οι υπόλοιποι 4 δεν ήρθαν γιατί είπα ότι θα πάω κι εγώ. Δεν είμαι εδώ για να τινάξω το κόμμα στον αέρα. Άλλοι αποχώρησαν και με κατηγορούσαν στα κανάλια. Δεν έβαλα λάδι στη φωτιά».

«Δε θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Όλο αυτό γίνεται λόγω μιας εμμονής με το πρόσωπό μου και τις αλλαγές που θέλω να φέρω. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τη βάση να εκφραστεί. Με ρωτούν γιατί δεν κάνω δικό μου κόμμα… Η βάση θα δώσει τις λύσεις. Υπάρχουν λύσεις και η βάση θα τις δώσει. Δεν πρόκειται να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα κάνω νέο κόμμα. Δεν έχω έρθει να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να προσφέρω. Δε θα πληγώσω το κόμμα μας, είναι ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση αν Γεροβασίλη και Σπίρτζης θα παραμείνουν στο κόμμα αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος ο ίδιος, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε:

«Θα έχει θέση όποιος και όποια αποφασίσει η βάση. Οποιοδήποτε στέλεχος θα πρέπει να περάσει από προκριματικές εκλογές».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει, αν εκλεγεί κάποιος άλλος πρόεδρος, ο κύριος Κασσελάκης απάντησε: «Θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το πόθεν έσχες

«Δεν έχει μαύρες τρύπες το πόθεν έσχες. Τα εισοδήματά μου είναι σχεδόν πανομοιότυπα στο Exel. Το πόθεν έσχες ήταν προ του γάμου. Ενώ το Exel ήταν για όλη τη χρονιά. Όλα κρυστάλλινα και όταν κατατεθεί και το πόθεν έσχες του Τάιλερ. Μόνος μου πέτυχα στην Αμερική… Ό,τι έχω το έχω πάρει με τη δουλειά μου».

Για το lifestyle

«Είναι δικαίωμά μας να θέλουμε να έχουμε όμορφες στιγμές και η πλειοψηφία στο γάμο μας ήταν από το εξωτερικό. Έκανα τα πάντα για να μη διαρρεύσει ούτε μία φωτογραφία… Για την προβολή της ζωής μου, αν αυτό θα ήταν πετυχημένο σε μια ξένη κουλτούρα, δε συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά από κει και πέρα, μακάρι να ήταν το ίδιο διάφανοι και άλλοι πολιτικοί στη χώρα μας.

Ο λόγος που υπάρχει ζήτηση για την προβολή της ζωής μου και στήνονται οι δημοσιογράφοι έξω από την πόρτα μου, πιστεύω ότι είναι επειδή η ζωή μου είναι άκρως πολιτική. Έγινα απόδημος, είμαι ο εαυτός μου δε λέω ψέματα για τον προσανατολισμό μου. Είμαι παντρεμένος με άνθρωπο του ιδίου φύλου… Όλα αυτό είναι πρωτόγνωρο. Και να ήθελα να συνεχίσω, δεν έχει μείνει τίποτα. Είναι όλα γνωστά».

«Στην Κεντρική Επιτροπή δε θα πάω το Σάββατο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου.

Για τον σύζυγό του

«Δε μου είπε ποτέ να τα παρατήσω. Είναι μια σχέση που άρχισε σε δύσκολες συνθήκες. Έχουμε δεχθεί τεράστιες πιέσεις. Τα αντέχουμε μαζί και δε θα μας πτοήσει τίποτα. Με ρωτάει καμία φορά γιατί αυτή η χώρα δε θέλει να βοηθηθεί. Και είναι μια καλή ερώτηση. Ποτέ δεν έχει περάσει από το μυαλό μας να γυρίσουμε στην Αμερική. Θα πάμε μέχρι τέλους. Αν θέλουν να με αναδείξουν σε θέση ευθύνης, μπορώ να το προσφέρω. Αν η χώρα θέλει πιο παραδοσιακό μοντέλο πολιτικού, αυτό δε μου ταιριάζει».

«Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη και πάρα πολλά καλά. Ότι έδωσα την εικόνα μου μέσα από γυάλινο τοίχο, ότι δεν πήγα σε εκλογή κεντρικής επιτροπής. Λάθη κάνουν όσοι προσπαθούν να φέρουν αλλαγή. Το κόμμα μας κατέρρευσε πέρσι και ήταν σε κενό αέρος, πάλι καλά που μείναμε δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές…» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κλείνοντας τη συνέντευξή του.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις