Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία»

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατανέμεται σε 48 Δήμους και 7 Συνδέσμους Δήμων, πρόσθετο, συνολικό ποσό ύψους 5,62 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Πρόκειται για νέα, στοχευμένη στήριξη για καθαρισμούς και διανοίξεις οδών σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές, μέσω της πρόνοιας του καθεστώτος ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, για τη φετινή χρονιά, το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε την Αυτοδιοίκηση πολύ νωρίτερα και με πολύ περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά, σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους περίπου 72 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τον καθαρισμό των δασών μας.

Ήδη από τα τέλη Μαρτίου υπεγράφη η κατανομή συνολικού ποσού ύψους 16,9 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) στους Δήμους της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Επιπροσθέτως, επιχορηγήθηκαν οι Σύνδεσμοι Δήμων της Αττικής με συνολικό ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους που επιτρέπουν στους Δήμους και τους Συνδέσμους Δήμων να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για την αντιπυρική προστασία. H προστασία του δάσους, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών περνά μέσα από τη συνεργασία και την επαγρύπνηση όλων μας και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Σισμανόγλειο με αφορμή ανάρτηση TikToker - «Ευχαριστώ όποιον αναδεικνύει προβλήματα»
«Έχουμε και πολλές καλές εικόνες να δείχνουμε που με την εξέλιξη και ολοκλήρωση των έργων που τώρα κάνουμε ταυτόχρονα σε 93 Νοσοκομεία, αλλάζουν πρόσωπο»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Είμαι αθώος - Να ελεγχθώ από την τακτική δικαιοσύνη» - Όλο το υπόμνημα Τριαντόπουλου στην Προανακριτική - Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην υπουργός καταθέτει στην Προανακριτική μέσω υπομνήματος - Με το εξώδικο η κα Καρυστιανού καλεί ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό
Συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής