Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Στη …γωνία περιμένει η ΝΔ την κυβέρνηση

Στη …γωνία περιμένει η ΝΔ την κυβέρνηση

Με μεγάλη επιφυλακτικότητα αναμένουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιολίτευσης το κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, ενω υπάρχουν και εκείνοι που βλέπουν οτι πολύ δύσκολα τελικά θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία.

Το τριήμερο που πέρασε αν και υπήρξε η αίσθηση ότι έγιναν βήματα προς μία συμφωνία, αλλά και με δεδομένο πως ούτως ή άλλως ο χρόνος πλέον τελειώνει και η διαπραγμάτευση θα πρέπει να καταλήξει είτε σε λύση, είτε σε οριστικό αδιέξοδο, υπάρχει διάθεση αποδόμησης απο τη Συγγρού εκ των προτέρων της όποιας συμφωνίας.

Δεν ειναι τυχαίο το γεγονός οτι από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ σπεύδουν να τονίσουν οτι τα νέα μέτρα που έρχονται ισοδυναμούν με ενάμιση ΕΝΦΙΑ ενω απο την άλλη εχει κυριαρχήσει η άποψη οτι δύσκολα τα μέτρα θα περάσουν απο την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οπως λένε ειναι φανερό οτι πολλοί βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν πρόθυμοι να στηρίξουν έναν “επώδυνο συμβιβασμό”. Ενώ απο τη Συγγρού φροντίζουν με τον τροπο να στρέψουν τα βλέμματα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης …κρύβοντας κάτω απο το χαλι τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ.

Στο “γαλάζιο” στρατόπεδο η εκτίμηση που δείχνει να κυριαρχεί ειδικά στο περιβάλλον του Αντωνη Σαμαρά ειναι οτι γρήγορα θα έρθει η κατάρρευση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού και θα ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κυβερνηση εθνικού σκοπού οπου θα μπορούσε να εχει κομβικό ρολο ο Προεδρος της ΝΔ. Συμφωνα με πληροφορίες του newsit, ειναι πολυ πιθανό να υπάρξει και συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου ώστε να γινει μια αποτίμηση της έως τωρα πορεία των διαπραγματεύσεων. “Ο χρόνος τελειώνει στις 5 Ιούνη και η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη με το μαχαίρι στο λαιμό” υπογραμμίζουν στελέχη της Συγγρου ενω υπενθυμίζουν με νόημα οτι κρίσιμη μερα αποτελεί η Τετάρτη οπού αναμένεται η συνεδριάση της ΕΚΤ.

Απο την αλλη οι διαφωνούντες στο εσωτερικό της ΝΔ βρίσκονται στη γωνία περιμένοντας το τελος της διαπραγμάτευσης ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις στο εσωτερικο της “γαλάζιας” παράταξης. Ενω δεν δείχνουν να πτοήθηκαν απο απαξιωτική αντιμετώπιση του στενού συνεργάτη του κΣαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος στο Σκαϊ άφησε να εννοηθεί ότι οι μόνοι που θέτουν ζήτημα ηγεσίας είναι εκτός από την κ. Μπακογιάννη, οι κύριοι Δένδιας και Αντώναρος.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε