Site icon NewsIT

Στη “γύρα” ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους

29.01.2014 | 12:24
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σε σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τον Αλέξη Τσίπρα η επιλογή υποψηφίων, που θα διεκδικήσουν τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας – το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να “πείθει” τα στελέχη πρώτης γραμμής της Κουμουνδούρου.

Σε άσκηση επιβεβαίωσης του ηγετικού προφίλ του Αλέξη Τσίπρα στο ομιχλώδες εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται η διαδικασία επιλογής υποψηφίων του κόμματος εν όψει Αυτοδιοικητικών Εκλογών, καθώς οι έως τώρα βολιδοσκοπήσεις σε προβεβλημένα στελέχη έχουν πέσει στο κενό. Η τακτική της Κουμουνδούρου, που “σημαδεύει” συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένες Περιφέρειες και Δήμους κατόπιν σχετικών δημοσκοπήσεων προσκρούει στην άρνηση πολλών εξ αυτών αλλά και στις διαφορετικές προσεγγίσεις του ηγετικού πυρήνα του κόμματος.

ΤΙς επόμενες ημέρες οριστικοποιούνται τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ γις τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Σακοράφα, την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρουν ικανή να κερδίσει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, αυτήν την Αττικής δεν εμφανίζεται πολύ θερμή με τη συγκεκριμένη προοπτική. Αρνητικοί στις πρώτες κρούσεις της Κουμουνδούρου έδειξαν, εξάλλου, και οι Γιώργος Σταθάκης, επιλογή για την Περιφέρεια Κρήτης και Αλεξης Μητρόπουλος για την Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το έντονο φλερτ των προηγούμενων εβδομάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Μάρκου Μπόλαρη δεν κατέληξε τελικώς σε…σύμφωνο συμβίωσης και η Πλατεία Κουμουνδούρου προσανατολίζεται στη λύση του γνωστού συνταγματολόγου, Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος, πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει προτέρα εμπειρία.

Μεγαλύτερη δυστοκία διαπιστώνεται στην προσπάθεια εξεύρεσης υποψηφίων σε επίπεδο μεγάλων Δήμων. Η απόφαση της Κουμουνδούρου να μην “κατεβάσει” στέλεχος πρώτης γραμμής στο Δήμο Αθηναίων, υποδηλώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο, τις χαμηλές προσδοκίες του κόμματος, επιβεβαιώνεται καθώς πληροφορίες από την Πλατεία Κουμουνδούρου φέρουν το γνωστό μουσικοσυνθέτη και πρώην Υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μικρούτσικο, να αποτελεί σοβαρή επιλογή για το κόμμα. Ανάλογη εικόνα και στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, όπου οι νυν δήμαρχοι Μπουτάρης και Μιχαλολιάκος θεωρούνται επικρατέστεροι να ανανεώσουν τη θητεία τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προιδεάζουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θα παρουσιαστεί αποφασισμένη να υπερκεράσει τις όποιες αρνήσεις κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το ερχόμενο Σάββατο. Το όργιο της παραπολιτικής προσέγγισης του θέματος των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ, καυτηρίασε, μάλιστα, με ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής του κόμματος, Ρένα Δούρου: “Παρατράβηξε με τα “παραπολιτικά”…Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες, μέλη, δημοτικές παρατάξεις. Αυτές υπηρετούμε όλοι και όλες”. Σημειώνεται ότι το όνομα της κυρίας Δούρου έχει ακουστεί στο πρόσφατο παρελθόν για υποψήφια στο Δήμο Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς: η Κεφαλονιά άντεξε – Η έκκληση των ηλικιωμένων της Κεφαλονιάς στον Αντώνη Σαμαρά – Εκατοντάδες οι μετασεισμοί, τρομοκρατούν τους κατοίκους

Η ΝΔ τρολάρει τον Αντώνη Σαμαρά – Δείτε την αφίσα

“58” όπως λέμε… ΝΑΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ κατά MEGA και όχι μόνο…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version