Πολιτική

Στη Βουλή για το ασφαλιστικό ο Τάσος Γιαννίτσης

Τις πέντε αρχές που πρέπει να διέπουν το ασφαλιστικό σύστημα παρουσίασε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος μετά από πρόσκληση του Ποταμιού, τοποθετήθηκε στη διαδικασία ακρόασης των φορέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.  

Πρόκειται για τις αρχές της ισότητας μεταξύ των ασφαλισμένων, της αναλογικότητας μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, της αναλογικότητας εισφορών και σύνταξης ασφαλισμένου, της διπλής αρχής βιωσιμότητας – ασφαλιστικού συστήματος και οικονομίας αλλά και την αρχή αλληλεγγύης των γενεών και όχι υποταγής των γενεών.

Στην παρέμβαση του ο κ. Γιαννίτσης, αφού ευχαρίστησε την Κ.Ο του Ποταμιού για την πρόσκληση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009 αντιστοιχούσε στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και ότι αυτό το ποσοστό είναι 400% για τη σχέση ελλειμμάτων – ασφαλιστικού και αύξησης χρέους απ’ το 2010 μέχρι το 2015». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύμπραξης περισσότερων δυνάμεων για την επίλυση του ασφαλιστικού.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Τάσος Γιαννίτσης συναντήθηκε με το Σταύρο Θεοδωράκη και το βουλευτή Λάρισας, Κώστα Μπαργιώτα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1