Site icon NewsIT

Στη Βουλή ξανά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

09.04.2014 | 12:56
Στη Βουλή ξανά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Ξεπαγώνει» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μετά την απομάκρυνση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης εξαιτίας του βίντεο της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Μετά από 4 μήνες εισέρχεται και στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – το οποίο αρχικά είχε ψηφιστεί στην Επιτροπή – για β’ ανάγνωση και στη συνέχεια παίρνει το δρόμο για την Ολομέλεια.

Εισηγητές έχουν οριστεί από τη ΝΔ ο Ανδρέας Κουτσούμπας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης και την ψηφοφορία επί της αρχής, η ΝΔ είχε ψηφίσει «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών», το ΠΑΣΟΚ «ναι», οι ΑΝΕΛ είχαν επιφυλαχθεί, η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει «ναι», το ΚΚΕ «όχι» και η ΧΑ «όχι».

Υπενθυμίζεται πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε «παγώσει» λόγω αντιδράσεων στους κόλπους της Ν.Δ. και ιδιαίτερα του τότε Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Σαμαράς

Ο γαλάζιος βουλευτής που στηρίζει Μπαλτάκο

Οικονομία και από – Μπαλτακοποίηση στην ατζέντα της κυβέρνησης – Τι διαμήνυσε ο Σαμαράς στον Κρανιδιώτη όταν τον έβγαλε από την ευρωλίστα

Η κατάθεση του Μπαλτάκου στον Εισαγγελέα για το βίντεο! Υποψιαζόταν πως μπορεί να τον καταγράφει ο Κασιδιάρης – “Δεν έχω παράπονο από τον Σαμαρά”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version