Πολιτική

Στη Βουλή οι δύο μηνύσεις κατά Φίλη για το Ποντιακό

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, δύο μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τις δηλώσεις του ότι η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν «γενοκτονία» αλλά «εθνοκάθαρση». Η Βουλή θα αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Φίλη.

Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί από το στέλεχος της ΝΔ και δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη και η δεύτερη από τον πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτη Σταμάτη.
Οι δύο μηνυτές υποστηρίζουν ότι ο κ. Φίλης παραβίασε διατάξεις του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ετοιμάζομαι κάθε μέρα και δουλεύω για τη στιγμή που θα γίνω πρωθυπουργός»
«Συζητάω με τον εαυτό μου την ιδέα της πρωθυπουργίας και το βλέπω κυρίως ως ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα από πολλούς πολίτες, και ιδιαίτερα από νέες γυναίκες και κορίτσια»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σε αναμμένα κάρβουνα η Αθήνα για τους δασμούς των ΗΠΑ παρά τα «καλά λόγια» Τραμπ – Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ που «κινδυνεύουν» και η λύση «win win»
Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η εικόνα της οικονομίας να διαταραχθεί - «Στους οικονομικούς πολέμους δεν υπάρχουν κερδισμένοι, υπάρχουν μόνο χαμένοι» η θέση της κυβέρνησης
Ο Μητσοτάκης με τον Τραμπ σε παλαιότερη συνάντηση στον Λευκό Οίκο 2
Ντόναλντ Τραμπ: Συμφωνώ με την πρόταση Μητσοτάκη για win-win, είναι καλός άνθρωπος, μπορεί να γίνει συμφωνία με ΕΕ
Σε εμπορική συμφωνία «win-win» στην οποία μπορούν να φτάσουν Ευρώπη και ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικάνικο μέσο «Breitbart»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2020 4
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μαξίμου για την επιλογή Φλωρίδη στη διαχείριση της υπόθεσης της παραπομπής Τριαντόπουλου
Με δεδομένο ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποτελεί το «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι στην αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή θα γίνει «χαμός»
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1