Πολιτική

Στην Ιερουσαλήμ ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Ιερουσαλήμ αναμένεται να φτάσει απόψε (21.03.2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παραστεί αύριο (22.03.2017), στην παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας λόγω του θρησκευτικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Τσίπρας, αύριο στις 9.15 το πρωί θα φτάσει στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης, όπου θα τον υποδεχθούν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο Πατριαρχικός επίτροπος μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα περπατήσει μέχρι το Πατριαρχείο, όπου θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αμέσως μετά, οι δύο Πατριάρχες με τον πρωθυπουργό, με πομπή, θα μεταβούν στον Πανάγιο Τάφο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου.

Μετά τις 11, ο πρωθυπουργός μαζί με τους δύο Πατριάρχες και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στο Πατριαρχείο, όπου θα γίνει η παρουσίαση του έργου από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Ο κ Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει από την Ιερουσαλήμ αργά αύριο το μεσημέρι.  Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν, αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, είχε κάνει λόγο για “ένα έργο που θα μείνει στην ιστορία”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου