Πολιτική

Στην ορκωμοσία του Ερντογάν η Ντόρα Μπακογιάννη!

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει συναντήσει αρκετές φορές επισήμως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πλέον αναμένεται άλλη... μία!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα παραστεί τη Δευτέρα στην τελετή ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα.

Αυτό θα γίνει αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, της απηύθυνε πρόσκληση.

Ντόρα Μπακογιάννη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η… προϊστορία

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η βουλευτής της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο. Η θητεία της, άλλωστε, στον “θώκο” του υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και ως δημάρχου της Αθήνας, ήταν η αφορμή και για παλαιότερες συναντήσεις.

Στις 09.05.2004, η -τότε- δήμαρχος Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, υποδέχονταν τον -τότε- Τούρκο πρωθυπουργό, με την σύζυγό του, Εμινέ, στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ντόρα Μπακογιάννη Ερντογάν

Περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, στις 02.06.2003, οι δυο τους είχαν συναντηθεί στην Άγκυρα με τις… ίδιες ιδιότητες.

dora erdogan

Παράλληλα και στις 04.05.2006, η υπουργός Εξωτερικών -πλέον- Ντόρα Μπακογιάννη συναντούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Θεσσαλονίκη, για την Διαβαλκανική Σύνοδο χωρών μελών νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ντόρα Μπακογιάννη

Επιπρόσθετα, στις 23.01.2008, ο -τότε- πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε την Τουρκία. Ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Μαζί του η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους υποδέχεται.

Άλλωστε να υπενθυμίσουμε πως Ερντογάν και Καραμανλής είχαν γίνει και… κουμπάροι.

dora erdogan dora erdogan

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής