Site icon NewsIT

Στήνονται ξανά κάλπες στην Βουλή! “Αντεπίθεση” της ΝΔ για τους υπουργούς υγείας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

07.03.2018 | 16:41
Στήνονται ξανά κάλπες στην Βουλή! “Αντεπίθεση” της ΝΔ για τους υπουργούς υγείας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Κάτω από το βαρύ κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και την σύλληψη των 2 στρατιωτικών στον Έβρο, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη (08.03.2018). Η συνεδρίαση θα γίνει για την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τους υπουργούς Υγείας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η συνεδρίαση θα είναι υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών αρχηγών και θα αφορά τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη σχετικά με το αδίκημα της απιστίας από την πολιτική τους για την φαρμακευτική δαπάνη.

Η Διάσκεψη των Προέδρων, αποφάσισε η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, και να τηρηθεί αυστηρότητα στους χρόνους ομιλίας ώστε να ολοκληρωθεί η συζήτηση μέχρι τις 10:30 βράδυ οπότε θα στηθούν οι τρείς ονομαστικές κάλπες για τους ελεγχόμενους και θα ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία.

Η σειρά των ομιλιών

Σύμφωνα με την οργάνωση της συζήτησης, θα υπάρξει ένας κύκλος από τους 8 εισηγητές των κομμάτων και ενός από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Μετά θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ενδιαμέσως οι 3 ελεγχόμενοι υπουργοί. Εκ μέρους της κυβέρνησης θα μιλήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς οι καθ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Υγείας.

Αμέσως μετά θα ανοίξει ο κύκλος των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών, με τους περισσότερους ήδη να έχουν γνωστοποιήσει ότι θα θελήσουν τον λόγο.

Η συζήτηση πάντως, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και Πρωθυπουργού, εκτιμάται ότι θα έχει αναφορές και περί της εξωτερικής πολιτικής.

Η αυριανή συνεδρίαση, μπορεί να μην «φτάσει» τους χρόνους της προηγούμενης συζήτησης και σύστασης προκαταρτικής επιτροπής για τη Novartis, που τελείωσε μετά από 21 ώρες καθώς ήταν 10 τα πολιτικά πρόσωπα που αφορούσε η δικογραφία, όμως και πάλι εκτιμάται ότι θα είναι μακρά…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version