Site icon NewsIT

Στηρίζει Σαμαρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

17.06.2013 | 13:50
Στηρίζει Σαμαρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Σε δήλωσή του ο Βίλφριντ Μαρτένς αναφέρει ότι η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για την ΕΡΤ ήταν ο μόνος τρόπος για την αναδιάρθρωση της.

Τα πράγματα αλλάζουν πραγματικά στην Ελλάδα, τονίζει ο κ. Μαρτένς και ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέδειξε κουράγιο για την εφαρμογή μιας φιλόδοξης μεταρρυθμιστικής ατζέντας που στόχο έχει την αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΚ η πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει την υπερτροφική και χρεωμένη δημόσια τηλεόραση σε ένα νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος για την αναδιάρθρωση της. Ο Β. Μαρτένς αναφέρεται ακόμη στις πολλαπλές προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά το παρελθόν, εν μέσω της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίες απέτυχαν λόγω της ισχυρής αντίστασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
 
Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΛΚ, τους τελευταίους δώδεκα μήνες ο Α. Σαμαράς απεκατέστησε την αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία επανήλθε σε τροχιά. Μετά τη δύσκολη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης της προηγούμενης εβδομάδας η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει καθαρά μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες και ότι θα υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη, καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

Διαβάστε

Στις 19.30 κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης – Όλα στον αέρα – Θα γιορτάσει γενέθλια η τρικομματική;

Moody’s: Αυξάνεται το ρίσκο νέων εκλογών στην Ελλάδα

Τα σενάρια με την κυβέρνηση στο σημείο μηδέν – Εκλογές ή συμβιβασμός; 

Σκληρό πόκερ για την ΕΡΤ! Μήνυμα Σαμαρά στους κυβερνητικούς εταίρους: Βρείτε μου τους 2.000 που θα φύγουν από το Δημόσιο και κάνω πίσω

Ρεπούση: Το μπαλάκι των εκλογών, θα το πιάσει η Χρυσή Αυγή

Άγριο παρασκήνιο πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών – Οργιάζουν οι φήμες για αναβολή της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Οι κρίσιμες 48 ώρες της τρικομματικής κυβέρνησης – Σενάρια εκλογών και αλλαγής πρωθυπουργού μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version