Πολιτική

Στις 18 Μαϊου η ψήφιση μέτρων και αντίμετρων! Άλλαξε η ημερομηνία

Νέο χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση και ψήφιση της συμφωνίας από την Ολομέλεια έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η συμφωνία με τα μέτρα και αντίμετρα θα έρθουν στη Βουλή στις 15 – 16 Μαΐου για ψήφιση με τη διαδικασία του «επείγοντος» δηλαδή με συντετμημένες στο χρόνο διαδικασίες. Μετά από δύο ημέρες συζήτησης και επεξεργασίας στις Επιτροπές θα εισαχθούν στην Ολομέλεια στις 17 και 18 Μαΐου για συζήτηση και ψήφιση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ερωτηθείς ανέφερε πως «όταν οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα …» σημειώνοντας ότι «έτσι και αλλιώς τέσσερις ημέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει…» και προσθέτοντας πως «οι συζητήσεις βρίσκονται εδώ και καιρό σε εξέλιξη….»

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εάν θα υπάρξει και νέα συνάντηση – ενημέρωση των βουλευτών της πλειοψηφίας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε «πως όλα θα γίνουν….» έδειξε αισιόδοξος ότι όχι μόνο «δεν περιμένει να υπάρξουν διαρροές βουλευτών κατά την ψηφοφορία των μέτρων – αντιμέτρων στην Βουλή, αντιθέτως άλλα κόμματα θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα…» Δεν αρνήθηκε ότι από τη συμφωνία κάποιοι θα ωφεληθούν και κάποιοι θα έχουν απώλειες…» ενώ εκτίμησε πως «η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να μην ψηφίσει κυρίως τα φορολογικά αντίμετρα…»

Τις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις αυτές έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο πριν τη συνάντησή του στο γραφείο του με την τέως Πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κιρχνερ.

 

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μύλος» έγιναν Αγαπηδάκη, Βελόπουλος και Πολάκης στη Βουλή για Τέμπη και Καλογήρου: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» – «Τη μπίζνα σας θα σας την κόψουμε»
Η αιχμή Βελόπουλου για «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις στα Τέμπη» προκάλεσε το ξέσπασμα της Αγαπηδάκη. «Σφήνα» στην κόντρα ο Πολάκης για τα περί «σκούπας στη Δικαιοσύνη»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν κοινό σκοπό την επιστροφή της χώρας σε «μαύρες» περιόδους – Θα επιστρέφουμε τη χυδαιότητα
«Το ΠΑΣΟΚ ξεπλένει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θύματα του στη σκευωρία της Novartis ήταν πρώην βουλευτές και υπουργοί του κόμματός του» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης