Όπως ενημέρωσε, με επιστολή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανά της εξετάζουν το αίτημα χορηγήσεως ή μη, αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.
Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού εξηγεί στις ανακρίτριες την κοινοβουλευτική διαδικασία και υπενθυμίζει ότι, ήδη, η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, επισημαίνει πως είναι “αυτονόητο ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές”.
Μετά την απόφαση της Ολομέλειας για τους πέντε βουλευτές, στις 30 Απριλίου, έπεται η συνεδρίαση για την άρση ή μη, της ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Νικόλαου Μίχου και του ανεξάρτητου (μετά τη διαγραφή του) Ευστάθιου Μπούκουρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Άρειος Πάγος ζητά την άρση της ασυλίας του Ματθαιόπουλου για ληστεία
Ποιοί βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Σοβαρές αντιρρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χρυσαυγίτες βουλευτές – Ποιοί διαφώνησαν με την άρση ασυλίας
Κόλαφος το έγγραφο κατά της Χρυσής Αυγής “εκτός φυλακής” – Τους βαραίνει ο μισός ποινικός κώδικας – Από ναρκωτικά και όπλα μέχρι αρχαία βιβλία