Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Στο φως όλα τα ονόματα, από όλες ανεξαιρέτως τις λίστες

Στο φως όλα τα ονόματα, από όλες ανεξαιρέτως τις λίστες

Στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα από όλες τις λίστες. Φανερές και κρυφές. Ολων των υπουργείων, όλων των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων του Δημοσίου. Όχι μόνο τα ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων που ζητάει ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά όλων των Ελλήνων πολιτών.

Όχι μόνο αυτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, αλλά και εκείνων που ήταν τακτικοί αποδέκτες χρημάτων από τις λίστες των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας, όλων των υπουργείων, αλλά και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας επιχείρησης ή οργανισμού.

Η αλήθεια, η διαφάνεια δεν χωράει μισές λίστες, ούτε μισόλογα, ούτε σκιές. Ούτε η δημοκρατία ανέχεται και αντέχει τούτη την εποχή φαινόμενα διαφθοράς, ούτε χώρους όπου η διαφθορά ανθεί.

Δεν υπάρχει μπλε, πράσινη ή ροζ διαφθορά που μπορεί να είναι αποδεκτή από μία πολιτεία δικαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για πλήρη διαφάνεια και είναι ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένος να ρίξει άπλετο φως σε όλες, μα όλες τις λίστες και όχι μόνο εκείνες που μπορεί να εξυπηρετούν πολιτικές βλέψεις, σχέδια και στόχους.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει απαθής ούτε αδρανής όταν δύο αντιπρόεδροι της Βουλής αποκαλύπτουν φαινόμενα απαράδεκτα, φαινόμενα ανήθικα, και ενδεχομένως επικίνδυνα υπό προϋποθέσεις.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να λερωθεί με τη ρετσινιά του «ίδιοι είναι και αυτοί», ας πράξει το δέον και υπεύθυνο και ας ρίξει άπλετο φως σε όλες τις λίστες. Όλα τα ονόματα στο φως.

Και μην σταματήσει από τυχόν επίκληση προσωπικών δεδομένων, γιατί τελικά στην Ελλάδα τα προσωπικά δεδομένα, αντί για προστασία στους αδύναμους πολίτες κατάντησαν να προσφέρουν φύλο συκής σε ισχυρούς που παραβαίνουν τους κανόνες του δικαίου και της ηθικής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε