Site icon NewsIT

Στο μικροσκόπιο η κυβέρνηση

12.03.2015 | 10:04
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο ...μικροσκόπιο της Συγγρού και των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά έχουν μπει οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης οσο αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές, με τον προβληματισμό να κυριαρχεί.

Η εντολή του προέδρου της ΝΔ είναι σαφής προς όλους τους βουλευτές της ΝΔ που ήταν υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση και είναι να καταγράφουν τα πάντα στο οικονομικό πεδίο.

Η αφαίμαξη, με νόμο, των Ταμείων από το Δημόσιο, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέχρι το 2019 και η έναρξη των διαπραγματεύσεων με το “Brussels Group”, έχουν τραβήξει την προσοχή των γαλάζιων πρώην υπουργών που θα παρεμβαίνουν καθημερινά.

Το νέο οργανόγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανακοινωθεί και το νέο οργανόγραμμα της ΝΔ.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται προς αξιοποίηση είναι αυτό της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Βασίλη Κικίλια, του Κώστας Σκρέκα, της ΆνναΑσημακοπούλου, του Νότη Μηταράκη και της Σοφίας Βούλτεψη. Ως τομεάρχες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να οριστούν οι Χρήστος Σταικούρας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ανδρέας Κατσανιώτης καιΧαράλαμπος Αθανασίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων για την εσωκομματική οργάνωση έχουν πέσει και τα ονόματα του Μάκη Βορίδη, του Χρίστου Δήμα, της Άννας Καραμανλή, της Έλενας Ράπτη, του Κώστα Γκιουλέκα και του Κώστα Τζαβάρα, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι όλοι εκ των προαναφερομένων προσώπων θα αποδεχθούν τη θέση που θα τους προταθεί.

Προβληματίζουν οι δηλώσεις από το εξωτερικό

Ιδιαίτερη ανησυχία πάντως προκαλούν στη Συγγρού και Οι δηλώσεις που φθάνουν από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον βαρύ υπαινιγμό που άφησε για την Ελλάδα ο Μάριο Ντράγκι, αλλά και τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς από τις τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Με έντονο προβληματισμό αντιμετωπίστηκε απο τη ΝΔ και η πρωτοφανής τροπολογία τεσσάρων ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για «στήριξη χωρών που πρόκειται να βγουν από την Ευρωζώνη» που αποκάλυψε χθες ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κυρτσος μιλώντας στα Παραπολιτικα fm.

Εκείνο που τονίζουν κύκλοι της Συγγρού είναι ότι το δια ταύτα της διαπραγμάτευσης είναι ότι “τώρα που η κυβέρνηση κάθεται πραγματικά στο τραπέζι με την τρόικα, την όποια μπορούν να τη βαφτίσουν όπως θέλουν, θα πρέπει να δούμε τους αριθμούς που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά, αλλά και το πως θα κλείσει ο λογαριασμός και από που θα βρεθούν τα χρήματα, καθώς μέχρι σήμερα οι υπουργοί έπαιζαν μόνο με συμβολισμούς και με λέξεις” έλεγε πηγή της Συγγρού στο newsit.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version