Πολιτική

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου

Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με καταγγελίες για εξύβριση και εκφοβισμό, ξέσπασε ανάμεσα στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), Άννα Παπαδοπούλου, και τον γραμματέα αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, με αφορμή την ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, αλλά και όσα, σύμφωνα με την ίδια, εκτυλίχθηκαν εκτός τηλεοπτικού αέρα.

Η Άννα Παπαδοπούλου, η οποία εκπροσωπεί την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ), καταγγέλλει ότι δέχθηκε απρόκλητη προσωπική επίθεση από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος την αποκάλεσε «σκουπίδι» και κινήθηκε δύο φορές απειλητικά προς το μέρος της. Με δημόσια παρέμβασή της ζητά από τη Χαριλάου Τρικούπη να προχωρήσει στη διαγραφή του, θέτοντας ευθέως ζήτημα πολιτικής και ηθικής ευθύνης της ηγεσίας του κόμματος.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» του ART TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Βαθιώτη, όταν η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση για την πολιτική διαδρομή της Άννας Παπαδοπούλου και την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική της συνέπεια, εξαπολύοντας προσωπικές αιχμές. «Την προοδευτική παράταξη δεν την έχετε τιμήσει. Αλλάζετε θέση αναλόγως πού βρίσκεστε. Δεν έχετε ούτε θέση, ούτε άποψη, ούτε πρόγραμμα», ανέφερε, ανεβάζοντας τους τόνους.

«Φύγατε εν μια νυκτί, τη μία μέρα λέγατε άλλα και την άλλη άλλα», συνέχισε, ενώ επέμεινε ότι «εγώ ζητάω να πέσουν οι μάσκες».

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε όταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στον παρουσιαστή της εκπομπής, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων που έχουν αλλάξει κομματική στέγη.

«Μη μου φέρνετε στελέχη που τη μία μέρα είναι στο ΠΑΣΟΚ, την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους θέλω τέτοιους συνομιλητές. Είναι όλοι κατάπτυστοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με αποκάλεσε σκουπίδι – Δύο φορές τον ρώτησα αν σκοπεύει να με χτυπήσει»

Η σοβαρότερη καταγγελία της Άννας Παπαδοπούλου αφορά, ωστόσο, όσα φέρεται να συνέβησαν στο διάλειμμα της εκπομπής, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Σε δημόσια ανάρτησή της, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ περιγράφει μια κατάσταση έντονης λεκτικής αντιπαράθεσης, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, εξελίχθηκε σε εκφοβιστική συμπεριφορά.

«Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο κ. Κωνσταντόπουλος επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο προσωπικών επιθέσεων εναντίον μου, με αφορμή την πολιτική μου επιλογή να αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ. Όσα ακολούθησαν, όμως, στο διάλειμμα της εκπομπής, ξεπέρασαν κάθε όριο», αναφέρει.

Και συνεχίζει με μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία: «Εκτός τηλεοπτικού αέρα, με αποκάλεσε “σκουπίδι” και κινήθηκε δύο φορές απειλητικά προς το μέρος μου. Δύο φορές αναγκάστηκα να τον ρωτήσω αν σκοπεύει να με χτυπήσει».

Η ίδια υποστηρίζει ότι η ένταση της προκάλεσε μεγάλη ταραχή, ενώ αναφέρεται και στην παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κτιστάκη, ο οποίος, όπως σημειώνει, ήταν παρών στο περιστατικό.

«Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κτιστάκη, ο οποίος ήταν παρών και προσπάθησε να με ηρεμήσει, καθώς τα χέρια μου έτρεμαν από την ταραχή», επισημαίνει.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επέστρεψε λίγο αργότερα και της ζήτησε συγγνώμη, την οποία, ωστόσο, η ίδια αρνείται να αποδεχθεί.

«Δεν αποδέχομαι τη συγγνώμη του. Αναρωτιέμαι αν θα συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε έναν άνδρα πολιτικό αντίπαλο», τονίζει, δίνοντας και διάσταση έμφυλης συμπεριφοράς στο περιστατικό.

Ζητά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ – «Είναι υπέρ ή κατά της βίας;»

Με την καταγγελία της, η Άννα Παπαδοπούλου μεταφέρει πλέον την αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από την ηγεσία του να τοποθετηθεί δημόσια και να προχωρήσει στη διαγραφή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

«Ζητώ δημόσια από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη διαγραφή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου», αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι διατυπώνει το αίτημα «ως προοδευτικός πολίτης και ως γυναίκα που χθες το βράδυ δέχθηκε μια απολύτως απρόκλητη, εξυβριστική και εκφοβιστική επίθεση».

Η ίδια απορρίπτει το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστεί το περιστατικό ως μια απλή στιγμή έντασης στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, συνδέοντας την καταγγελία της με το ευρύτερο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

«Σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών αποτελεί οδυνηρή καθημερινότητα, η εξύβριση και ο εκφοβισμός δεν μπορούν να βαφτίζονται “κακιά στιγμή” ή πολιτική αντιπαράθεση», υπογραμμίζει.

Κλιμακώνοντας την κριτική της, απευθύνει σαφές μήνυμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη: «Το αυγό του φιδιού δεν μπορεί να το εκκολάπτει μια δημοκρατική και προοδευτική παράταξη».

Κλείνοντας την παρέμβασή της, καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις καταγγελίες, θέτοντας το ερώτημα: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει καθαρή θέση. Είναι υπέρ ή κατά της βίας;».

Κωνσταντόπουλος: «Δεν θα επιτρέψω την εργαλειοποίηση ενός συμβάντος»

Απαντώντας στις καταγγελίες, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναγνωρίζει ως λάθος τους υψηλούς τόνους της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η Άννα Παπαδοπούλου επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το περιστατικό για πολιτικούς λόγους.

«Η κα. Άννα Παπαδοπούλου μετά την παρέλευση 20 ωρών θυμήθηκε να ανακινήσει ζήτημα για τη χθεσινή μας τηλεοπτική αντιπαράθεση», αναφέρει σε δήλωσή του, αφήνοντας αιχμές για τη χρονική στιγμή της καταγγελίας.

Μάλιστα, συνδέει τη δημοσιοποίηση του περιστατικού με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του επικεφαλής της ΕΛΑΣ για την ηλεκτρική διασύνδεση στην Κάσο και την Κεντροαριστερά.

«Προφανώς ήταν επιτακτική ανάγκη να αλλάξει την ατζέντα το κόμμα ΕΛΑΣ μετά τις “γκάφες” του αρχηγού του που δεν ήξερε ούτε τι είδους καλώδιο θα ποντιστεί ανοικτά της Κάσου και εμφανίστηκε ξανά αμετροεπής και αλαζόνας δηλώνοντας κατακτητής της κεντροαριστεράς», υποστηρίζει.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι η ένταση της αντιπαράθεσης ήταν λανθασμένη, επισημαίνοντας ότι ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από την Άννα Παπαδοπούλου.

«Με την κα. Παπαδοπούλου αντιπαρατέθηκα πολιτικά σε οξείς τόνους τους οποίους αναγνωρίζω ως λάθος μου. Εξάλλου, στο τέλος της εκπομπής της ζήτησα συγγνώμη προσωπικά», σημειώνει.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η λεκτική αντιπαράθεση ξεκίνησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από την πλευρά της.

«Δεν θα σταθώ στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που μου απηύθυνε πρώτη ξεκινώντας τον λεκτικό διαξιφισμό, δεν με αγγίζουν», αναφέρει, καταλήγοντας: «Δεν θα επιτρέψω όμως την εργαλειοποίηση ενός συμβάντος για να βγει το κόμμα ΕΛΑΣ από τα πολιτικά του αδιέξοδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέφανος Μάνος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος» – Δόθηκε το όνομά του σε αίθουσα του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Στέφανου Μάνου μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού Kirsten και τον γιο τους Αλέξανδρο Μάνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε «Στέφανος Μάνος»