Site icon NewsIT

Στουρνάρας: Φθάνουμε προς το τέρμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης

23.01.2014 | 12:34
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Ο συντονισμός των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης εν όψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το δημοσιονομικό κενό των ετών 2014 – 2015 θα κλείσει με αίσιο τρόπο για την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. “ Είναι μία δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά φθάνουμε προς το τέρμα” επεσήμανε ο κύριος Στουρνάρας, που γνωστοποίησε, ότι η αποιστολή e mails μεταξύ Αθήνας και τρόικα συνεχίζεται. “Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον ελληνικό λαό” υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Αναίμακτες λύσεις επιζητά το Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της έλευσης της τρόικας

Ο Γιάννης Στουρνάρας απέκρουσε μάλιστα αιτιάσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί, ωστόσο, είναι σαφές ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει προβληματισμός για τις Υπουργικές ξιφομαχίες γύρω από την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και για την τρύπα 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψε ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στους ενστόλους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δε συζητούν τη λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων και θεωρούν ότι η άμεση προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων – τις οποίες η τρόικα χαρακτηρίζει προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης – θα εξαλείψει και τη συζήτηση για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Διαβάστε επίσης

Το κρυφτό με την τρόικα συνεχίζεται – Πολλά τα εσωτερικά μέτωπα για Σαμαρά και Βενιζέλο

Άδωνις στο iatropedia: «Αύριο κανονικά το νομοσχέδιο για ΕΟΠΥΥ στη Βουλή»! Τι λέει για τις φήμες απόσυρσης

Γ. Μηλιός στο “ΣΚΑΪ”: Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει γραμμή για το ποιοι είναι πλούσιοι και φτωχοί

ΝΔ: Ο Σταθάκης “άδειασε” τον Τσίπρα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version