Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Στουρνάρας: Η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014

Στουρνάρας: Η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014

Από το 2014 βλέπει να είναι εμφανής η μείωση της ανεργίας ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στη ΝΕΤ είπε ότι στόχος για φέτος είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ανέφερε ότι ήδη το Δημόσιο έχει ρποχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών είδικά για το θέμα της φοροδιαφυγής είπε ότι ότι ήδη έχουν ρευστοποιηθεί 400 εκατ. ευρώ από τα κατασχεθέντα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά είπε:

“Τους τελευταίους μήνες πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. Τα δύσκολα όμως παραμένουν μπροστά μας”.

Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών από τη νέα χρονιά.

“Η κυβέρνηση”, είπε, “είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2 τοις χιλίοις σε επιχειρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους. Καλύψαμε το κενό και δεν μειώσαμε τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και του χρόνου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεκτρονικό φακέλωμα και άνοιγμα λογαριασμών από την εφορία – Κατασχέσεις ζητά η task force για όσους φοροδιαφεύγουν

Στουρνάρας: Τα χειρότερα έχουν περάσει

Ελαφρύνσεις στα ακίνητα προαναγγέλλει ο Στουρνάρας – Στο μισό ο φόρος για μεταβιβάσεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε