Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Στουρνάρας: Καμία ανησυχία, διασφαλισμένες οι καταθέσεις

Στουρνάρας: Καμία ανησυχία, διασφαλισμένες οι καταθέσεις

«Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες» και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν καμία ανησυχία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Αύριο ξαναβλέπει την τρόικα.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπήρχε μάλιστα ησυχία σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός και η καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αυριανής συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.
Ο υπουργός Οικονομικών επρόκειτο να δει σήμερα τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά το ραντεβού αναβλήθηκε για να προετοιμαστούν καλύτερα και οι δυο πλευρές. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το Σαββατο.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως δεν μπορεί να ξέρει στην παρούσα φάση αν η συμφωνία με την τρόικα μπορεί να κλείσει πριν την Παρασκευή έτσι ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, υπενθύμισε όμως πως ο ίδιος πρέπει να αναχωρήσει την Πέμπτη γα τις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, όπου ετέθη το πολιτικό πλαίσιο, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία σε όλα τα μέτωπα.

Η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για αμοιβαίες παραχωρήσεις παραμένει το χάσμα σε δύσκολους τομείς όπως το Δημόσιο. Το κυβερνητικό επιτελείο πάντως εμφανίζεται αισιόδοξο ότι όλα θα κυλήσουν εντός χρονοδιαγραμμάτων και δεν θα υπάρξει πρόβλημα ως προς την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβλήθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Η Eurobank ανακάμπτει και περνάει στην αντεπίθεση! Από το -30% στο +12%!

Τι σημαίνει το διαζύγιο μεταξύ Eθνικής και Eurobank – Ποιές είναι οι συνέπειες για τις καταθέσει

Η Eurobank αναζητεί ιδιώτες επενδυτές

Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω… απολύσεων!

Κίνδυνος να αυξηθεί το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου

Πόλεμος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

“Κλείδωσε” στις 48 δόσεις η εξόφληση σε Εφορία και Ταμεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε