Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Στριμωγμένη η κυβέρνηση στις ημερομηνίες – Αισιοδοξία για συμφωνία με δανειστές έως το Σάββατο

Στριμωγμένη η κυβέρνηση στις ημερομηνίες – Αισιοδοξία για συμφωνία με δανειστές έως το Σάββατο

Απόλυτα εφικτός είναι ο στόχος της συμφωνίας με τους δανειστές όπως διαπιστώθηκε μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), ενώ όπως έγινε γνωστό την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Euroworking Group μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί και σχεδιάστηκαν οι επόμενες ενέργειες.

Ωστόσο τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων, τα γενόσημα φάρμακα, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στη ιδιωτική εκπαίδευση και φυσικά οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας. Σε όλα αυτά τα ακανθώδη θέματα πρέπει να προστεθούν φυσικά και τα κόκκινα δάνεια, ένα θέμα που θεωρείται απαραίτητο να έχει λυθεί για να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πάντως, το αργότερο τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα πρέπει έχει υπάρξει σθυμφωνία με τους δανειστέρς, καθώς στις 23 Νοεμβρίου συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 21 Νοεμβρίου λήγει το χρονικό περιθώριο που ορίζει το Σύνταγμα για να καταθέσει η όποια κυβέρνηση το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε