Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Άσχημη εικόνα από τις τηλεοπτικές άδειες

Πλήγμα για την κυβέρνηση θεωρεί η Süddeutsche Zeitung το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα λέει ότι ενώ το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις για την κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό, όσο όμως και στις Βρυξέλλες.

«Μόλις πρόσφατα προσπάθησε η κυβέρνησή του με την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης να βάλει μια τάξη στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τώρα ένας από τους νικητές – ένας εργολάβος, ο οποίος είναι κοντά στην κυβέρνηση Τσίπρα – χάνει την άδεια. Οι φορολογικές αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο την αυτοκρατορία του και διαπίστωσαν ότι η τράπεζα του έδωσε αμφίβολα δάνεια», σημειώνει η SZ.
Το δημοσίευμα προσθέτει: «Στην Ελλάδα η λέξη διαπλοκή κάνει τον γύρο… και ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη δομή. Στα πιο σημαντικά του σχέδια του, εκτός από τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο για την υπερχρεωμένη χώρα, ήταν από το φθινόπωρο του 2015 και η νέα τάξη στην ιδιωτική τηλεόραση. Το σκάνδαλο με τον υπερθεματιστή θέτει τώρα το ερώτημα στην Αθήνα κατά πόσο αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι ήταν στο παρελθόν».
Τέλος, η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Το πρόβλημα παρουσιάζεται στον κ. Τσίπρα σε μια ακατάλληλη στιγμή. Η δεύτερη αξιολόγηση για τις μεταρρυθμίσεις από τους Ευρωπαίους δανειστές δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Αθήνα περιμένει την νέα δόση ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι τηλεοπτικές άδειες δεν είναι αντικείμενο της αξιολόγησης. Η διαμάχη όμως θα αφήσει μια άσχημη εντύπωση στις Βρυξέλλες».

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Απαντάει κατηγορηματικά με ένα «όχι» στη συγκάλυψη για 3 λόγους
«Θα το αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Να μην αδικήσουμε τη δουλειά τους και να μην πολιτικολογούμε επί των συμπερασμάτων», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ καταθέτει την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη και «πυρπολεί» τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ
Εάν τελικά το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θα ακυρώσει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει προ ημερησίας για τα Τέμπη, καθώς θα διακοπεί κάθε συζήτηση προκειμένου να ξεκινήσει η πρόταση δυσπιστίας
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη
«Γρίφος» η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα: Δηλώνει παρών αλλά δεν θέλει να υπονομεύσει τον Σωκράτη Φάμελλο
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απαντήσει στις επικρίσεις της κυβέρνησης και μάλιστα με σφοδρότητα, γεγονός που δείχνει ότι έχει αποφασίσει να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο
Ο Αλέξης Τσίπρας