Site icon NewsIT

Πως σχεδιάζει ο Σαμαράς να προλάβει την… αμφισβήτηση

29.01.2015 | 12:30
Πως σχεδιάζει ο Σαμαράς να προλάβει την… αμφισβήτηση

Ανοίγει από σήμερα ο κύκλος της συνεδρίασης των κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογική ήττα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να... προλάβει τους αμφισβητίες και τους "δελφίνους".

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει η σύγκληση της πολιτικής επιτροπής άμεσα, πιθανόν εντός της επόμενης εβδομάδας όπως σχεδιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να δώσει εκείνος το ρυθμό προτού προλάβουν να αρχίσουν τα εσωκομματικά… όργανα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ να αναφερθεί σε κινδύνους για τη χώρα και την οικονομία το επόμενο διάστημα, θέτοντας ένα πολύ σύντομο ορίζοντα ζωής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και άρα υπονοώντας ότι οποιαδήποτε κίνηση συνιστά αμφισβήτηση.

Θα αναφερθεί επίσης στα πεπραγμένα της απελθούσας κυβέρνησης, αφήνοντας έτσι να αιωρείται το ερώτημα προς δυσαρεστημένους εάν δεν συμφώνησαν στην εφαρμοσθείσα πολιτική – κάτι που πάντως δεν απαντά στην κριτική για το ιδεολογικό στίγμα της Ν.Δ, την επικοινωνιακή πολιτική και τη λήψη αποφάσεων σε κλειστό κύκλο.

Η πρώτη επίσημη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και το πρώτο βήμα για τη διαχείριση του αλλά και τη χάραξη της αντιπολιτευτικής στρατηγικής γίνεται από σήμερα με τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Σε αυτή μετέχουν οι δύο αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, ωστόσο κανένας από τους δυο δεν πρόκειται να παρίσταται, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, ενώ για τον κ. Αβραμόπουλο παραμένει ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο απολογισμός πάντως σε ένα κλειστό και ολιγομελές όργανο είναι βέβαιο πως δεν επαρκεί για να καθησυχάσει τα πνεύματα στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου επικρατεί ένταση μετά την ήττα, για αυτό και έχουν σχεδιαστεί οι επόμενες κινήσεις εκτόνωσης.

Μέσα σε αυτές τις κινήσεις υπάρχει και η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την επόμενη Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου μετά την ορκωμοσία των βουλευτών. Εκείνο που μένει όμως να φανεί είναι αν για άλλη μία φορά η ηγεσία της ΝΔ θα ορίσει ως ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας μόνο την ομιλία προέδρου και εάν θα υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα ζητήσουν το λόγο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version