Σάββατο, 28 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Συμφωνία: Με 151 ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περνάει… με 149 πάμε εκλογές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η λογική της “αριστερής παρένθεσης” δεν θα περάσει λένε σε όλο και πιο έντονο ύφος κορυφαία στελέχη του Μαξίμου. Με ένα στόμα και μια φωνή Παππάς και Φλαμπουράρης είπαν χθες ότι ο Τσίπρας δεν θα γίνει Παπαδήμος, λύσεις τύπου Πικραμένου δεν υπάρχουν υπογράμμισαν με νόημα θέτοντας προ των ευθυνών, προσωπικών και παραταξιακών, τους βουλευτές.

Σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Mega είπε ότι η κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένη και με απλή πλειοψηφία. Δεν θα πάμε σε εκλογές είπε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Οικονομίας εάν οι απώλειες κατά την ψηφοφορία περιοριστούν κοντά στις δέκα, οι ψήφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πέσουν δηλαδή κάτω από 151, 152. Θα μπορεί δηλαδή με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου να υποστηρίξει ότι δεν έχασε τη δεδηλωμένη και με νωπή τη λαϊκή εντολή νομιμοποιείται να κυβερνήσει.
Αυτό καθώς αποκλείεται οποιαδήποτε συνεργασία με άλλες δυνάμεις. Εάν η συμφωνία περάσει αλλά οι ψήφοι των βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΛΕ είναι κάτω από 150 τότε το ενδεχόμενο εκλογών θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.
Εκτός από το μήνυμα των δυο υπουργών Επικρατείας είναι σαφές και το κύριο άρθρο της Αυγής σήμερα που αφού επαναλαμβάνει τα λόγια του Νίκου Παππά τονίζει:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν και παραμένει βασική προτεραιότητα των δανειστών η πολιτική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως υποδείγματος για άλλες ευρωπαϊκές χώρς και η ανάκτηση του ελέγχου της χώρας με τη συμμετοχή “οικείων προσώπων” στην κυβερνητική πλειοψηφία ή και στην κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό το σχέδιο, που δεν είναι παρά η λεγόμενη “αριστερή παρένθεση” με μια φωνή. Ή όλοι ναι, οι όλοι όχι και ο λόγος στον λαό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε