Πολιτική

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν θεσμοί και Κατρούγκαλος

Διερευνητική όσο και άκαρπη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των επικεφαλής των θεσμών, για τα εργασιακά.

Στη συνάντηση της Κυριακής, οι εκπρόσωποι των εταίρων επιχειρηματολόγησαν υπέρ των εργασιακών αλλαγών που εισήγαγαν τα δύο πρώτα μνημόνια. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπερασπίστηκε το λεγόμενο “ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Ο Έλληνας υπουργός, επεδίωξε να αφήσει εκτός συζήτησης τα θέματα για τα οποία υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις ελληνικές ή κοινοτικές όπως το θέμα της διαιτησίας, εκείνο των ομαδικών απολύσεων αλλά και για τον υποκατώτατο μισθό των νέων.

Από την πλευρά τους οι “θεσμοί” υποστήριξαν πως το προηγούμενο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων ήταν “στρεβλό” και πως καταδίκασε την ελληνική οικονομία σε χαμηλή παραγωγικότητα.

“Ακραίες” φέρεται να χαρακτήρισε τις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τα δημοσιονομικά μεγέθη θα βρεθούν τη Δευτέρα στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Η συνάντηση θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και από ελληνικής πλευρά θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνέχεια (12.00 – 13.00) θα συζητηθούν θέματα της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή του κ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου