Site icon NewsIT

Συνάντηση Καραμανλή – Μητσοτάκη – Ποιοί τον συνόδευαν

12.01.2016 | 12:30
Συνάντηση Καραμανλή – Μητσοτάκη – Ποιοί τον συνόδευαν

Ένα σημείο κλειδί για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ και για τη διατήρησή της ενότητας και της συνοχής της είναι η σχέση του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή τον οποίο και συναντά αυτά την ώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε λίγο μετά τις 12 από την λεωφόρο Συγγρού προκειμένου να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στην Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Σημειώνεται ότι αυτό αντικατοπτρίζει ότι δεν ήταν μόνο προεκλογική η στήριξη των δυο ανδρών στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη αλλά αναμένεται να έχουν ρόλους – κλειδιά στο πλευρό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχέση Μητσοτάκη – Καραμανλή, είναι στο χειρότερο σημείο της όχι λόγω της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης και της στήριξης του πρώην πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά κυρίως γιατί ο νέος αρχηγός της ΝΔ δεν είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Συγκεκριμένα κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015 μετά τις εκλογές του Γενάρη και την πρόταση Τσίπρα στο πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου, υπήρξαν πέντε απουσίες μεταξύ των οποίων μία με ισχυρό πολιτικό περιεχόμενο, όπως αποδεικνύεται πλέον.

Ήταν αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΝΔ που είχε ενημερώσει να σημειωθεί για τη διαφωνία του με την υποψηφιότητα και την επιλογή του κόμματός του να στηρίξει τον Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν έχει στενή φιλική και πολιτική σχέση με τον Κ. Καραμανλή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση Τσίπρα είχε ληφθεί σε πλήρη συνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στάση του κ. Μητσοτάκη είχε εξοργίσει τον πρώην πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να προστεθεί ένα ακόμη επεισόδιο στο μέτωπο Καραμανλικών-Μητσοτακικών, που ενδεχομένως να θέσει να “απειλήσει” την ενότητα και τη συνοχή της συντηρητικής παράταξης ευρύτερα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version