Πολιτική

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το καλό κλίμα, τα χαμόγελα και το γεύμα με «κεμπάπ»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. 

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (13.05.2024) ο Έλληνας πρωθυπουργός προσγειώθηκε στην Άγκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο θα γευμάτιζαν στο Λευκό Παλάτι και στη συνέχεια θα έκαναν δηλώσεις αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως… διαφωνούν με μια σειρά θέματα όπως η Χαμάς, η μειονότητα της Θράκης και η Μονή της Χώρας που έγινε Τζαμί.

Κατά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, με στρωμένα γαλάζια χαλιά στο χρώμα της τουρκικής προεδρίας.  Ακολούθησε η υποδοχή του από τον Ερντογάν, ο οποίος τον περίμενε στα σκαλιά της εισόδου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξενάγησε τον Έλληνα αρχηγό της χώρας στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων και στο γραφείο του, λίγο πριν προχωρήσουν στον εσωτερικό χώρο του Μεγάρου.

mitsotakis erntogan reut

mitsotakis erntogan reut

mitsotakis erdogan ankara

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Λευκό Παλάτι της Άγκυρας, ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια στον κόσμο και θαύμασε τους πολυτελείς χώρους με τις πανάκριβες επιλογές διακόσμησης. Πολύ θερμή ήταν η υποδοχή και η ξενάγηση του Τούρκου προέδρου.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. 
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

mitsotakis erntogan reut

mitsotakis erdogan eurok

Στη συνέχεια, σε καλό κλίμα αλλά και με έντονες διαφωνίες αναφορικά με τη Χαμάς, την μειονότητα στη Θράκη και τη Μονή της Χώρας ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις που πραγματοποίησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού η συνάντηση ολοκληρώθηκε.

erdogan mitsotakis reut

 

mitsotakis erntogan eurok

Οι δηλώσεις τους έγιναν σε καλό κλίμα και χωρίς τις ερωτήσεις δημοσιογράφων όπως είχε γίνει και τον περασμένο Δεκέμβριο κατά την τουρκική επίσκεψη στην Αθήνα.

Το δείπνο που ακολούθησε είχε και μία πρόσκληση – έκπληξη καθώς η τουρκική προεδρία κάλεσε για να παρευρεθεί και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την φιλοξενία προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μετά το δείπνο ο Έλληνα πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επιβιβάστηκε ξανά στο αεροσκάφος προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

erdogan mitsotakis eurok

erdogan mitsotakis eurok

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται ακόμα τρεις συναντήσεις των δύο ηγετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σάλος για την διαφήμιση της Adidas με drones στην Ακρόπολη - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταθέτει το υπουργείο Πολιτισμού
Το Υπουργείο είναι σε επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να διερευνηθεί η τήρηση ή μη της διαδικασίας αδειοδότησης της υπερπτήσης drone
Ακρόπολη 3
Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ στέλνουν πρόσκληση στον Μάρκο Ρούμπιο για νέα συνάντηση του σχήματος «3+1»
«Η Ελλάδα είναι πάντοτε πρόθυμη, μέσω πλατφορμών όπως το σχήμα 3+1, να συνεργάζεται με χώρες που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την επίτευξη κοινών στόχων» είπε ο Τάσος Χατζηβασιλείου
Ο Μάρκο Ρούμπιο