Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη την Τετάρτη στη Βουλή

Το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτλακη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη κλείστηκε σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη

Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή. 

«Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 10:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, ενώ στις 11:00 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους και λοιπές διατάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, αύριο θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο. 

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

Όσον αφορά στο Μεσανατολικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις διαβουλεύσεις για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δια θαλάσσης. «Η Ελλάδα έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και εξετάζει πάντοτε μαζί με τους συμμάχους μας και των ΗΠΑ και του ΟΗΕ την αποστολή δια θαλάσσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους. Είναι μια σύνθετη και δύσκολη διαδικασία. Μιλάμε ότι εξετάζουμε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης», τόνισε.

Για την στάση του Ταγίπ Ερντογάν και αν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας με την Τουρκία ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Ο διάλογος είναι κάτι το οποίο θέλουμε να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είναι μια άσκηση που έχει δυο πλευρές και απαιτεί συνέχεια και προσήλωση σε αυτή την διαδικασία. Η χώρα μας την έχει και αυτό πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά και από την άλλη πλευρά. Προφανώς και αξιολογείται σε καθημερινή βάση. Η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει στα κυριαρχικά της δικαιώματα και τις πάγιες θέσεις της. Είναι δεδομένο ότι στα ζητήματα που έχουν ανακύψει και ειδικά στο Μεσανατολικό υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις θέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και νομίζω ότι και η Τουρκία δεν θέλει να ξεφύγει η κατάσταση και να έχουμε επιδείνωση της κρίσης».

Στο ερώτημα γιατί απείχε η Ελλάδα από την ψηφοφορία του ΟΗΕ απάντησε: «Ήταν σωστή και επιβεβλημένη στάση και ούτως ή άλλως την ακολούθησε και η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Και ήταν και συνεπής με την σταθερή θέση της χώρας μας στο Μεσανατολικό. Δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχει ρητή καταδίκη της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης και γι αυτό ψηφίσαμε το επιμέρους ψήφισμα του Καναδά. Αυτή είναι η θέση και η στάση μας. Είμαστε αλληλέγγυοι στο λαό του Ισραήλ και στο δικαίωμά του για αυτοάμυνα και πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό στο διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο. Να προστατευθούν εκατέρωθεν οι άμαχοι. Η στάση μας ήταν συνεπής».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα