Πολιτική

Συνάντηση Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού

«Είκοσι χρόνια μετά, εδώ στην Προεδρία της Δημοκρατίας τιμούμε την ιερή μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Και δεσμευόμαστε όλοι ότι θα αγωνισθούμε ως την τελική τους δικαίωση και την τιμωρία των δολοφόνων τους», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού, στην οποία συμμετείχαν η Άνδρη Ισαάκ, αδελφή του δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ και η κόρη του Αναστασία Ισαάκ.

«Στην ιερή μνήμη τους δεσμευόμαστε επίσης ότι θα αγωνισθούμε για την τελική δικαίωση της Κύπρου. Δηλαδή την επίλυση του Κυπριακού με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και καλούμε και την Διεθνή Κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβουν αμέσως για να πάψει να υπάρχει αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα και η παρουσία στρατού κατοχής στο μαρτυρικό νησί. Και πάλι σας ευχαριστώ που είσαστε εδώ και ιδίως η Αναστασία, η οποία είναι η ζωντανή μνήμη, που μας κρατάει όλους σε εγρήγορση», τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Πεττεμερίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, επισήμανε: «Μέσα σ΄ αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει, όλο αυτό το οδοιπορικό, έχουμε μαζέψει αρκετές στιγμές αγάπης από τον ελληνικό λαό. Τον ελλαδικό χώρο θα ήθελα να πω καλύτερα, γιατί και η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Απλά, δυστυχώς, η Ιστορία δεν μας άφησε να γίνουμε ένα ενιαίο κράτος. Το έθνος της Ελλάδας όμως παραμένει. Και για μας είναι φάρος. Όπως φάρος για εμάς είναι και η Αναστασία, που μας καθοδηγεί».

Αναφερόμενος στην Αναστασία Ισαάκ σημείωσε: «Είναι το μωρό της παρέας, διότι πλέον οι μοτοσικλετιστές είναι οι πατεράδες της Αναστασίας. Σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον πατέρα της σε καμία περίπτωση, αλλά ήταν το μωρό αυτής της προσπάθειας. Μίας προσπάθειας που ξεκίνησε από το Βερολίνο, με απώτερο σκοπό να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη ότι το πρόβλημα που υπάρχει στην Κύπρο δεν είναι ένα δικοινοτικό πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

Ακολούθως, η Αναστασία Ισαάκ ζήτησε τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την καταδίκη εκείνων που σκότωσαν τον πατέρα της αλλά και τον Σολωμό Σολωμό, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει είκοσι χρόνια και κανένας δεν έκανε κάτι, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Παυλόπουλο ότι: «Το ζήτημα δεν είναι αν μπορούμε. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει. Ξέρω πολύ καλά, άλλωστε το είπα και στην αρχή αυτής εδώ της επίσκεψης, το χρέος μας θα το κάνουμε. Ήδη γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Από εκεί και πέρα και η διεθνής κοινότητα -το τονίζω- πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού έφθασαν στην Αθήνα με την Πορεία Ελευθερίας Μοτοσικλετιστών, που ξεκίνησε από το Βερολίνο και θα καταλήξει στη Λευκωσία, στο πλαίσιο ετήσιων των εκδηλώσεων εις μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Γεωργιάδη κατά ΠΑΣΟΚ: «Συνεργαστήκατε με την Κωνστατοπούλου που ήθελε να βυθίσει τη χώρα, δεν ντρέπεστε;»
«Συνεργάζεστε με αυτούς που σας χτυπούσαν, σας έβριζαν και σας πετούσαν πέτρες. Δεν ντρέπεστε;» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Άγρια κόντρα Φάμελλου, Σκέρτσου, Μπακογιάννη και για το e-mail Τριαντόπουλου: «Τί κάνατε όταν το λάβατε;» – «Το επίπεδό σας αδικεί τα 57 θύματα στα Τέμπη»
«Έχετε προαποφασίσει την ενοχή Τριαντόπουλου» είπε παρεμβαίνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη. «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα, αδικείτε τα θύματα και τα φέρνετε στα μέτρα σας, είναι ντροπή» τόνισε
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Το ΕΛΚ υιοθέτησε την Διακήρυξη για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των κρατών μελών που έχουν ήδη επιτύχει με συνέπεια τον στόχο του 2% για αμυντικές δαπάνες
Η συνεδρίαση του ΕΛΚ