Πολιτική

Συνάντηση Πιερρακάκη – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Κυριάκος Πιερρακάκης νέος υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην Αρχιεπισκοπή υποδέχτηκε ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στη συνέχεια ο υπουργός πήγε στο γραφείο του Μακαριωτάτου ο οποίος και τον καλωσόρισε. Τον υπουργό Παιδείας συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Δημάκης.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

«Είναι χαρά και τιμή μου που θα συνεργαστούμε σε βάθος στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων μου με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους. Μια σχέση συναλληλίας που έρχεται να ωφελήσει και τη χώρα και τον Ελληνισμό», δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

pierrakakis ieronymos

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για πολλές εκκρεμότητες, μεγάλης και μικρής σημασίας, ενώ τόνισε ότι «Έχουμε όλη τη διάθεση με πολύ σεβασμό, γνωρίζοντας την εποχή που ζούμε και τα πρόβλημα που εμφανίζονται κάθε μέρα. Έχουμε τη διάθεση όλη η Ιεραρχία, όλη η Εκκλησία, να προχωρήσουμε μπροστά από κοινού», και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του υπουργού. Η συζήτησή τους κράτησε κάτι παραπάνω από μία ώρα. 

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συμφωνήθηκαν οι ακόλουθοι άξονες συνεργασίας:

η εξακολούθηση λειτουργίας της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας, η οποία αποτελεί τον θεσμικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και έχει συμβάλει στην επίλυση πλήθους ζητημάτων εδώ και πάνω από δέκα χρόνια,

η ολοκλήρωση του Μητρώου Θρησκευτικών Λειτουργών, η πρόοδος στην υλοποίηση του οποίου προχωρά με μεγάλη ταχύτητα, και

η υλοποίηση της μεταρρύθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με σκοπό την αναβάθμισή της, δίνοντας προτεραιότητα στην ίδρυση και λειτουργία των Σχολών Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών με ορίζοντα το μεθεπόμενο διδακτικό έτος.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Η συγκλονιστική παρέμβαση του λαού θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις»
«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» λέει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη
Φάμελλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Θα επαναφέρουμε τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μετά τα συλλαλητήρια
Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «είναι παγιωμένη η άποψη στην κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης μετά τα Τέμπη» και χρέωσε στον πρωθυπουργό «την κρίση αξιοπιστίας στη Δικαιοσύνη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη – Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια»
«Tο να πούμε "πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου