ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία με έναν νεκρό
Πολιτική

Συνάντηση Σκουρλέτη με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τους εκπαιδευτικούς που… κοιμούνται στις παραλίες

Η στέγαση των εκπαιδευτικών στα νησιά βρέθηκε στο "επίκεντρο" της συνάντησης του Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους της Δ.Ο.Ε και της Ο.Λ.Μ.Ε, μετά και τα όσα τραγελαφικά έγιναν τον τελευταίο καιρό στην Μύκονο με τους δασκάλους να κοιμούνται... στην παραλία.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες μια συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, των φορέων των εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων, όπου η κίνηση τον Σεπτέμβριο είναι ακόμα υψηλή και ως εκ τούτου τα ενοίκια των καταλυμάτων είναι απαγορευτικά για τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια μιας άμεσης παρέμβασης για την τρέχουσα σχολική περίοδο, ενώ υπενθύμισε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου, που δίνει τη δυνατότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλες κατηγορίες προσωπικού, προκειμένου να διευκολύνουν την παραμονή αυτού του προσωπικού στις περιοχές τους.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης