Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Αβραμόπουλου για το προσφυγικό – “Στο πλευρό της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”

Το μεταναστευτικό απασχόλησε τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα των δύο ανδρών βρέθηκαν τα ζητήματα της εφαρμογής της δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η επιτάχυνση των μετεγκαταστάσεων, η βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, καθώς και η απορρόφηση των εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κατέστησε σαφές, ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία εξακολουθεί να εφαρμόζεται και υπογράμμισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής αλλά και για τη γενικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Το Δουβλίνο τελεί υπό αναθεώρηση. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθεώρησης, ισχύει, όπως είναι αυτονόητο, η σημερινή νομοθεσία. Μέχρι λοιπόν να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους υφιστάμενους κανόνες με συντονισμένο τρόπο. Οι αιτούντες άσυλο δεν μπορούν να επιλέγουν το κράτος – μέλος που θα υποβάλουν την αίτησή τους» διευκρίνησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε: «Τα κράτη μέλη έχουν τεθεί προ των ευθυνών τους. Όπως έχω πει, και θα επανέλθω, θα πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν σχετικά με τη μετεγκατάσταση, για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ιταλία να αντιμετωπίσουν τη δυσανάλογη πίεση που δέχονται».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφερόμενος στις επιστροφές των προσφύγων σημείωσε, ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα, υπενθυμίζοντας ωστόσο, ότι πάνω από 50.000 άνθρωποι βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε, ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδεικνύεται στην πράξη, ενώ καταλήγοντας τόνισε, ότι «Το Δουβλίνο και η μετεγκατάσταση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης