Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Κορκίδη εν όψει ΔΕΘ – Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το εμπόριο

Σύμπτωση απόψεων, σε πολλά ζητήματα, διαπιστώθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΣΕΕ, όπως πρόεκυψε από τη σημερινή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, συμμεριζόμενος τα προβλήματα των Ελλήνων εμπόρων, δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου, μέσω της ένταξής τους στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δε Βασίλης Κορκίδης γνωστοποίησε στον κ. Τσίπρα τους άξονες του «οδικού χάρτη» του εμπορίου και παράλληλα τον ενημέρωσε σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σήμερα, με έμφαση στα ζητήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, της υπερφορολόγησης, των «κόκκινων» δανείων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μετέφερε την ανησυχία και την αγωνία των μικρομεσαίων εμπόρων, ενώ παράλληλα, ήταν θετικός στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνοντας ότι συμπίπτει με την προ διετίας αντίστοιχη πρόταση της Συνομοσπονδίας.

Ζήτησε, τέλος, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποστήριξή του στο εγχείρημα του ορισμού, νομοθέτησης και προστασίας της εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με “πακέτο” φοροελαφρύνσεων και ο Α. Τσίπρας στη ΔΕΘ

Στις 6 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της ΔΕΘ – Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών και των… συλλαλητηρίων

Τσίπρας καλεί στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3