Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές που είχε στα Σκόπια, το καλό κλίμα αλλά και το μεγάλο «αγκάθι» των συνομιλιών, πο δεν είναι άλλο από την αλλαγή του Συντάγματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών περιέγραψε στον Αλέξη Τσίπρα τις θέσεις της πλευράς των Σκοπίων όπως διατυπώθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του.

Θυμίζουμε πως ο κ. Κοτζιάς μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό» ενώ σημείωσε: «Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Ασφαλώς όμως ένας συμβιβασμός είναι απαραίτητος, δεν μπορεί να πάρεις όσα έχεις στο μυαλό σου ή όσα μεταφυσικά πιστεύεις ότι μπορείς να πάρει. Πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός».

Πλέον οι συζητήσεις μεταφέρονται στη Βιέννη όπου στις 29 και 30 Μαρτίου ο κ. Κοτζιάς με τον ομόλογο του Ν. Ντιμιτρόφ θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μύλος» στη Νέα Αριστερά μετά την απόφαση για αποχή από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι οι διαφωνίες στη Νέα Αριστερά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθαν κυρίως από τα στελέχη της Ομπρέλας τα οποία θεωρούσαν ότι πρέπει να διαφοροποιηθούν
Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο Harvard – Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου
«Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει το Harvard
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο Harvard – Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου