Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ

Υποδεχόμενος τον κ. Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αυτή τη φορά η επίσκεψη συνδέεται με ευχάριστες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και πως πλέον η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος των δυσκολιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά πλέον βρισκόμαστε στο τέλος», είπε υπογραμμίζοντας πως μένουν τα τελευταία προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση.

«Διανύουμε τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης διαδρομής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει προς το κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε από εκεί και πέρα «να μπορέσουμε να συζητήσουμε της επόμενη μέρα της Ελλάδας».

«Εκτιμώ ότι αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της επίσκεψης σας» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πάντως πως τα οικονομικά στοιχεία μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.

“Δεν προλαβαίνω να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας”

Από την πλευρά του ο Γερούν Ντάισελμπουμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή εκφράζοντας τη χαρά του που επισκέπτεται την Ελλάδα, «δυστυχώς οι επισκέψεις μου είναι πάντα ολιγοήμερες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας» σημείωσε.

«Ωστόσο», συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «είναι πολύ ευχάριστο που βρίσκομαι εδώ, τώρα που τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία έχει επιστρέψει στην ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχετε κάνει», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη συνεργασία τους, μετά από μια περίοδο εντατικών συνομιλιών και δυσκολιών, έγινε τόση πολύ δουλειά και τα νέα είναι καλά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη και σας ευχαριστώ για αυτό», επεσήμανε.

«Έχουμε κοινή πεποίθηση να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, γνωρίζω τη δέσμευσή σας σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «και έχετε την υποστήριξή μου σε αυτό, από εκεί και πέρα θα δούμε την “καθαρή” έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα ώστε να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία και σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψουμε μαζί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Ολλανδός πολιτικός έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το φιάσκο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και η αποτυχία του «επιτελικού» κράτους Μητσοτάκη για το πόρισμα της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας
Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι βρίσκονται και πάλι μπροστά σε μία νέα κίνηση της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση των Τεμπών δημιουργώντας με όσα λέγονται και γίνονται σύγχυση στους πολίτες
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη
Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΔΟΑΣΑΑΠ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής