Πολιτική

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Ξεκινούν το απόγευμα οι εργασίες με κεντρικό σύνθημα «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο»

Στίς 6 το απόγευμα ξεκινάει στο κλειστό στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Φαλήρου το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με κεντρικό σύνθημα: «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο».

H ηγεσία του κόμματος επιδιώκει το συνέδριο να καταστεί ουσιαστικός πολιτικός σταθμός στην δυναμική πορεία του που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με ανοιχτή πολιτική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόκειται να δώσει το στίγμα της Ευρώπης, της δημοκρατίας, της αυτόνομης παραγωγής, της πράσινης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής που θέλουν οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες .

Θα αναφερθεί ακόμη στο τι σημαίνει σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία, σε συγκεκριμένες λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, κάνοντας σαφείς αναφορές στο προγραμματικό πλαίσιο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Ανδρουλάκης θα επιμείνει στην βασική θέση του για την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απορρίπτοντας τα διλήμματα «με τον Ποιόν θα συνεργαστεί. Τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόεδρος του Συνεδρίου ανέλαβε ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξε μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974.

Πριν την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρετισμού του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος , σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, πρόκειται να επισημάνει ότι «το συνέδριο είναι μια αποφασιστική στιγμή για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή και η δύναμη του κόμματος ενόψει των εκλογών του 2023.Είναι η ώρα για την ανατολή του πράσινου ήλιου. Όλοι χρειαζόμαστε μια ισχυρή και προοδευτική Ελλάδα. Ικανή να προωθήσει την αλλαγή στην Ευρώπη προς την ευημερία, την αλληλεγγύη και την καταπολέμηση των ανισοτήτων».

Μετά την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετίσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα του συνεδρίου, θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των συνέδρων με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στις ομιλίες των δύο πρώην προέδρων του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβάσεις αναμένονται από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, τον πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο και τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση.

Ο επικεφαλής του In Social Νίκος Χριστοδουλάκης και ο σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επί οικονομικών θεμάτων Ηλίας Κικίλιας θα αναλύσουν στην ολομέλεια το προγραμματικό πλαίσιο που έχουν επεξεργαστεί και ήδη είναι αναρτημένο προς διαβούλευση με τους πολίτες στην ψηφιακή πύλη του Κινήματος digitalsociety.gr

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν πολιτικές θεματικές συζητήσεις (workshops).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Κοινωνικό Κράτος με αιχμή την Κοινωνική Κατοικία, όπου θα συνομιλήσουν η Μαρίνα Γκονσάλβες Υφυπουργός Υποδομών υπεύθυνη για την Κοινωνική Στέγη στην Πορτογαλία και η ‘Αννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση & Πρόεδρος High Level Group ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους.

Ενα δεύτερο θεματικό τραπέζι θα αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης με ομιλητές τον καθηγητή Γιάννη Καλογήρου και τον Φίλιππο Σαχινίδη, πρώην Υπουργό Οικονομικών.

Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλίες στην ολομέλεια τις πρωινές ώρες αλλά και ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, θα διεξαχθεί η τρίτη θεματική συζήτηση.

Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Ψηφιακή Μετάβαση, ενώ σε ειδικό περίπτερο θα δίνονται πληροφορίες για την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος digitalsociety.gr

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, η πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Κριστίνα Ναρμπόνα, ο συμπρόεδρος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαιλ και η πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή