Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Συνεργασία Ποταμιού με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα όργανα άρχισαν. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί που σε ό,τι έχει να κάνει με το Ποτάμι μιλούν για φαινόμενα διάλυσης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που συνιστούν ψυχραιμία και θυμίζουν ότι τα γρήγορα συμπεράσματα συνήθως οδηγούν και σε μεγάλα λάθη. Κάπως έτσι και με βάση τις ριζικές αλλαγές που ήδη ξεκίνησαν να συντελούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι επίσης πολλοί εκείνοι που βλέπουν νέους ρόλους και συνεργασίες.

Μπορεί το Ποτάμι να έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής του ωστόσο δεν… εξαφανίστηκε και σε αντίθεση με άλλα κόμματα έδειξε ότι έχει λόγο ύπαρξης για τους πολίτες που για ακόμη μια φορά το έστειλαν στη βουλή για να τους εκπροσωπήσει.
Όλα αυτά μπαίνουν στη ζυγαριά τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όσο όμως και στον ευρύτερο χώρο.

Η αντίδραση του Π. Τατσόπουλου, υποψήφιου με το Ποτάμι στη Β Αθήνας, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατά πολλούς ούτε τυχαία είναι, ούτε και ως πρόταση περίεργη.

Μιλούν άλλωστε για ευρύτερες διεργασίες που έχουν ξεκινήσει στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την ίδια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ρίχνει μεγάλο βάρος στο θέμα της ανασυγκρότησης του χώρου και ως πρώτο στόχο θέτει την έναρξη συζητήσεων με το Ποτάμι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη διαρρέεται με νόημα απ’ τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, θα αποφευχθούν οι δηλώσεις και κυρίως θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην αυτονομία κάθε κόμματος.

Ουσιαστικά όμως στη Χαριλάου Τρικούπη η επικρατούσα άποψη είναι ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος της δημιουργίας μιας μεταρρυθμιστικής προοδευτικής παράταξης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε