Πολιτική

Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητάει ο Παυλόπουλος

Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θεωρεί απαραίτητη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ώστε να υπάρξει λύση στο μεταναστευτικό.

Αυτό ανέφεραν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημειώνοντας πως την άποψη του Έλληνα Προέδρου συμμερίζονται κι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το θέμα της μετανάστευσης, ούτε και μεγαλύτερες χώρες υποδοχής μεταναστών, όπως η Ιταλία και χρειάζεται μία από κοινού αποφασιστική αντιμετώπιση, της Ευρώπης σε συνεργασία με τον ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι παράδοξο το ότι η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη, δεν έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1