Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής – Eurogroup – Ολάντ: Μακροπρόθεσμη λύση για να μην ασχολούμαστε με την Ελλάδα κάθε 3 μήνες

Σύνοδος Κορυφής – Eurogroup – Ολάντ: Μακροπρόθεσμη λύση για να μην ασχολούμαστε με την Ελλάδα κάθε 3 μήνες

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ταχύτητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα δουλέψουμε σήμερα το βράδυ, δήλωσε προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας πως πρέπει να βρεθεί μακροπρόθεσμη λύση, καθώς, όπως είπε, “δεν μπορούμε κάθε τρεις μήνες να ασχολούμαστε με την Ελλάδα“.


“Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Για να τον πετύχουμε η Ελλάδα πρέπει να κάνει σοβαρές και σωστές προτάσεις. Τις αναμένουμε, πρέπει να είναι συγκεκριμένες και θα δούμε τι θα κάνουμε το βράδυ” τόνισε ο κ. Ολάντ επισημαίνοντας το… τρίπτυχο εργασίας στη Σύνοδο Κορυφής:  Πρώτον, υπευθυνότητα, διότι πρόκειται για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό διακύβευμα, δεύτερον αλληλεγγύη, διότι πρέπει να υπερβούμε μια και καλή αυτή τη δυσκολία, εάν μπορούμε να το πετύχουμε και τρίτον ταχύτητα”.

“Εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να υποβάλλει προτάσεις και η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη, έτσι ώστε να παράσχει άμεση βοήθεια προς την Ελλάδα. Ωστόσο, δεν μπορούμε κάθε τρεις μήνες να μιλάμε για την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι. Να ληφθούν αποφάσεις” υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος και σχολίασε τις ελληνικές προτάσεις:

Ο πρόεδρος Ολάντ είπε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε στο Eurogroup προτάσεις, οι οποίες όμως πρέπει να συμπληρωθούν και να γίνουν συγκεκριμένες . Συζητάμε, συνέχισε, για ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι βραχυπρόθεσμο για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες και ένα μεσοπρόθεσμο γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για την Ελλάδα κάθε τρεις μήνες.

“Υπάρχουν προτάσεις που ήδη συζητήθηκαν στο Eurogroup και πρέπει αυτές να επιβεβαιωθούν, να συζητηθούν, να εξακριβωθούν και αυτές θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”, κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε