Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Την “ευέλικτη” παράταση του Brexit θα στηρίξει ο Τσίπρας

Την πρόταση για μια ευέλικτη παράταση του Brexit αναμένεται να υποστηρίξει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο σημερινό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, που συγκαλείται για να εξετάσει το αίτημα που έχει διατυπώσει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, για τη χορήγησε παράτασης μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η ευέλικτη αυτή παράταση θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται να επισημάνει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα θα υπογραμμίσει την αντίθεση της Ελλάδας στο ενδεχόμενο άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ στο ενδιάμεσο διάστημα και να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της χωρίς να παρακωλύονται από συνεχείς Συνόδους Κορυφής για το Brexit.

Μέι: Ανοιχτοί σε οποιαδήποτε παράταση

Την ίδια ώρα η Τερέζα Μέι εμφανίζεται νοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την ΕΕ μόλις καταστεί δυνατή η έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

“Ο σκοπός αυτής της Συνόδου είναι να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για να μας δοθεί επιπλέον χρόνος για να εγκριθεί η Συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο” είπε η Τ. Μέι, σημειώνοντας πως αν και το αίτημά της είναι για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, “το σημαντικό είναι η όποια παράταση να μας δίνει το δικαίωμα να φύγουμε μόλις επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης και μέχρι τις 22 Μαΐου”.

“Ξέρω πως πολλοί [από τους ηγέτες] θα είναι ενοχλημένοι που γίνεται αυτή η Σύνοδος, ενώ το Ην. Βασίλειο θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την ΕΕ”, είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάγνωση των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη από το Μαξίμου, η δέσμευση Μητσοτάκη και η αντίστροφη μέτρηση για προανακριτικές
Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης  είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι τα χθεσινά συλλαλητήρια δημιουργούν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Αθήνα
Γεραπετρίτης – Ρούμπιο: 45λεπτη συνάντηση σε θερμό κλίμα για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και Ουκρανία
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε στον Μάρκο Ρούμπιο ότι ανεξαρτήτως της αντιπαράθεσης Τραμπ - Ζελένσκι, η Ευρώπη παραμένει πιστή σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ουκρανία
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσινγκτον
Μαρινάκης για τα επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: «Νοσηρές μειοψηφίες προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία ημέρα πένθους»
«Η πολιτεία το πάνδημο αίτημα του "ποτέ ξανά" να το μετατρέψει σε ακόμη περισσότερες πολιτικές για ασφαλείς σιδηροδρόμους» τονίζει σε ανακοίνωσή του
Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη