Site icon NewsIT

Σύνοδος του Νότου: Η δίψα του Αλέξη Τσίπρα – “Τσάκισαν” τη σπανακόπιτα και τα χόρτα οι ηγέτες

09.09.2016 | 18:20
Σύνοδος του Νότου: Η δίψα του Αλέξη Τσίπρα – “Τσάκισαν” τη σπανακόπιτα και τα χόρτα οι ηγέτες

Στη Σύνοδο των ηγετών του Νότου υπήρξαν θερμότατοι εναγκαλισμοί κυρίως ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον Ματέο Ρέντσι.

Τα πηγαδάκια των Ευρωπαίων ηγετών μαρτυρούσαν το καλό κλίμα πριν την έναρξη της Συνόδου, ενώ σε όλους τους χώρους τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός, με τις εισόδους του Ζαππείου αποκλεισμένες με κάγκελα για τον κόσμο, τον εθνικό κήπο να παραμένει κλειστός, κλούβες της αστυνομίας στο Σύνταγμα, άντρες της αντιτρομοκρατικής και ακροβολισμένους αστυνομικούς ακόμα και στη στέγη του Ζαππείου.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και συνεργάτες των ηγετών έπρεπε να περάσουν από έλεγχο στην είσοδο για να προχωρήσουν στα ενδότερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έφτασε πρώτος ξεδίψασε με λίγη πορτοκαλάδα και αμέσως μετά βγήκε στην είσοδο για την υποδοχή των ηγετών του νότου, με άγημα της σχολής Ευελπίδων να τους αποδίδει τιμές. Οι θερμές χειραψίες, τα χαμόγελα και τα χτυπήματα στην πλάτη φανέρωναν το εξαιρετικό κλίμα που συνεχίστηκε και στα ενδότερα…

Ωστόσο, ο Φρανσουά Ολάντ απουσίαζε. Η μισάωρη καθυστέρηση λόγω της αργοπορημένης άφιξης του Φρανσουά Ολάντ, έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να πιάσει κουβέντα με τον Ιταλό ομόλογό του… με τους υπόλοιπους ηγέτες να περιμένουν τον Γάλλο πρόεδρο και να κάνουν τους υπολογισμούς τους… Όταν ο Φρανσουά Ολάντ έκανε την εμφάνισή του, έψαχνε τον Ματέο Ρένστι…

Μετά την αναμνηστική φωτογραφία οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήγαν στην αίθουσα του πλούσιου μπουφέ και έμειναν εντυπωσιασμένοι.

Το μενού κάλυπτε όλα τα γούστα, αφού υπήρχε από λαβράκι με κάπαρι μέχρι κοτόπουλο με μανιτάρια και φιλετάκια. Οι υψηλοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ακόμη σπανακόπιτα, ριζότο, πατάτες φούρνου και χόρτα, με τον μπουφέ σύμφωνα με πληροφορίες να αδειάζει γρήγορα και να γεμίζει για δεύτερη φορά.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version