Το ενδιαφέρον στρέφεται στις διατάξεις που αφορούν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς παραμένει ζητούμενο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει στη Βουλή η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Από αυτήν θα εξαρτηθεί το ποιες από τις διατάξεις που πέρασαν τις 151 ψήφους την προηγούμενη φορά θα πάρουν τελικά «πράσινο» φως για την επόμενη τρίτη και οριστική ψηφοφορία της Αναθεωρητικής Βουλής που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Η προσοχή εστιάζεται στις διατάξεις που στην ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης θα περάσουν όχι απλά τον πήχη των 151 θετικών ψήφων, αλλά τις 180 ψήφους. Κι αυτό γιατί οι διατάξεις που θα περάσουν με 180 «Ναι»θα χρειάζονται πλέον απόλυτη πλειοψηφία (150+1) και όχι ενισχυμένη πλειοψηφία (180) στην τελική και τρίτη ψηφοφορία, «λύνοντας» τα χέρια της συμπολίτευσης που θα προκύψει από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Το πολιτικό ενδιαφέρον της ερχόμενη ψηφοφορίας της ερχόμενης Πέμπτη επικεντρώνεται κυρίως στα άρθρα που αφορούν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποσύνδεσή της από την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Το «άνοιγμα» του επίμαχου άρθρου του Συντάγματος στην προηγούμενη ψηφοφορία πέρασε τις 180 θετικές ψήφους καθώς ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το ενδιαφέρον θα είναι όχι η στάση της ΝΔ αλλά εάν υπάρξουν «σκόπιμες» υπαναχωρήσεις από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην δοθεί «λευκή επιταγή» στην επόμενη κυβερνητική πλειοψηφία να διαμορφώσει μόνη της την όποια πρόταση επιθυμεί και να μπορεί να την ψηφίσει.