Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: O κ. Γεωργιάδης για ακόμα μία φορά έσπασε κάθε γραφικόμετρο με τις δηλώσεις του

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι αν εξαιρέσει κανείς τους φόρους, η Ελλάδα με 2,5 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη έχει τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρονται τα εξής:

«Δηλώνοντας ότι αν εξαιρέσει κανείς τους φόρους, η Ελλάδα με 2,5 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη έχει τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη, όχι απλά αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δίκιο όταν ζητά μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μιλώντας για ακρίβεια Μητσοτάκη, αλλά κυρίως κοροϊδεύει τους πολίτες που είναι σε απόγνωση γιατί δεν βγάζουν το μήνα από λογαριασμούς, καύσιμα και σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, εμείς επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε στην περαιτέρω αυτογελοιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, καταθέτουμε προτάσεις για νέες δηλώσεις:

– Αν δεν είχαμε κορονοϊό, η Ελλάδα δεν θα ήταν πρώτη σε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

– Αν δεν είχαμε ρεκόρ πληθωρισμού λόγω του ρεκόρ ακρίβειας στην ενέργεια, δεν θα είχαμε ακρίβεια.

– Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα ήταν δημόσια και το ρεύμα φθηνότερο.

Ή θα μπορούσε να περιοριστεί σε μια δήλωση μόνο: Αν δεν υπήρχε Μητσοτάκης δεν θα υπήρχαν γραφικοί υπουργοί τύπου Γεωργιάδη να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Βγάζοντας τους φόρους από τα καύσιμα, είμαστε στην 12η – 13η θέση στην τιμή της βενζίνης σε επίπεδο Ευρώπης

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει ότι: 

«Με τους φόρους είμαστε στην 4η θέση, αλλά εκεί ήμασταν πάντα, ποτέ δεν ήμασταν σε χαμηλότερη, έχουμε υψηλούς φόρους στα καύσιμα από την δεκαετία του 1990, δεν είναι καινούριο αυτό. Βγάζοντας τους φόρους από τα καύσιμα, είμαστε στην 12η – 13η θέση στην τιμή της βενζίνης σε επίπεδο Ευρώπης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1